Selecteer een pagina

Aangiftetermijn inkomstenbelasting 2019 verlengd ivm corona

dec 14, 2020

De Belastingdienst meldt het volgende:

Aangiftetermijn inkomstenbelasting 2019 verlengd

11-12-2020

Vanwege de coronamaatregelen kunt u nog steeds niet op een locatie komen om hulp te krijgen bij uw aangifte inkomstenbelasting 2019. Het kan zijn dat u daardoor nog geen aangifte hebt gedaan. Daar hebben wij uiteraard alle begrip voor. De tijd om aangifte te doen, wordt daarom verlengd tot 1 mei 2021.

Automatisch termijn verlengd

Hebt u nog geen aangifte gedaan? Wij verlengen automatisch de tijd om aangifte 2019 te doen tot 1 mei 2021. Dit geldt als u hulp krijgt van de Belastingdienst, een vakbond, maatschappelijk dienstverlener of ouderenbond. U krijgt hierover in week 51 een brief.

Aanvraag toeslagen

Hebt u over 2019 recht op huurtoeslag, zorgtoeslag en/of kindgebonden budget? En hebt u deze nog niet aangevraagd omdat u wilde wachten op hulp bij uw belastingaangifte? Ook hiervoor geldt dat we de periode waarin u deze kunt aanvragen, verlengen.

Meer weten?

Bel dan de BelastingTelefoon op: 0800 – 0543. Of neem contact op met de organisatie die u helpt bij het doen van uw aangifte.

1 Reactie

 1. ECLI:NL:CRVB:2023:857 Centrale Raad van Beroep, 04-05-2023, 21 / 1977 ZVW
  Datum uitspraak:
  04-05-2023
  Datum publicatie:
  09-05-2023
  Rechtsgebieden:
  Bestuursrecht; Socialezekerheidsrecht
  Bijzondere kenmerken:
  Hoger beroep
  Vindplaatsen:
  Rechtspraak.nl
  Inhoudsindicatie:
  Met de rechtbank is de Raad van oordeel dat de brief van 11 september 2017 geen besluit is in de zin van artikel 1:3, eerste lid, van de Awb. Aangetekende brief uit België, langer dan een week onderweg, uitzonderlijke situatie in verband met de coronapandemie. De Raad is, anders dan de rechtbank, van oordeel dat onder deze bijzondere omstandigheden de overschrijding van de beroepstermijn niet voor risico van appellante moet komen maar verschoonbaar is. De Raad zal de zaak zelf afdoen. Het CAK heeft appellante terecht vanaf 4 juli 2017 als zelfstandig verdragsgerechtigde aangemerkt. De definitieve jaarafrekeningen over de jaren 2017 en 2018 zijn terecht vastgesteld. Geen aanleiding voor toekenning schadevergoeding.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.