Selecteer een pagina

Fiscale kwalificatie t.a.v. Duitse sociale verzekeringen

feb 19, 2021

ITEM-speerpunt is opgepakt: aanvulling op het Nederlandse kwalificatiebeleid ten aanzien van Duitse sociale verzekeringen

Het Nederlandse ministerie van Financiën heeft de richtlijn omtrent het fiscale kwalificatiebeleid van buitenlandse socialezekerheidsregelingen geactualiseerd. Onder meer de aanvulling betreffende bepaalde Duitse sociale verzekeringen is volgens expertisecentrum ITEM een positieve ontwikkeling, welke in lijn ligt met haar visie en inspanningen omtrent grensoverschrijdende pensioenregelgeving. De fiscale behandeling van onder meer vrije beroepen en beroepsmilitairen komt hierbij aan bod.

Lees verder op: https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/nieuws/item-speerpunt-opgepakt-aanvulling-nederlandse-kwalificatiebeleid-tav-duitse-sociale-verzekeringen

4 Reacties

 1. Zie hier het beleidsbesluit:
  Buitenlandse sociale verzekeringen. Duitse, Belgische en Luxemburgse sociale zekerheid. Aftrek premie en belastbaarheid uitkeringen
  24 maart 2014
  nr. DGB 2014/144M
  Directoraat-generaal Belastingdienst, Cluster Fiscaliteit

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2014-9763.html

  Antwoord
 2. Ook is er beweging in de zienswijze over de ontheffing van het inkomsten belastbare vrijstelling van via het Belastingverdrag met b.v. Spanje over het Heffen van Belasting en Heffingen, hier ontstaat nu discussie over deze Zorgverzekering die via het CAK wordt afgehouden door de heffing op dat inkomen.
  Er is dus hoop op doorbraak.

  Antwoord
  • Waarop is die hoop gebaseerd? De mogelijkheid van vrijstelling van Nederlandse loonheffing over aan Spanje voor belastingheffing toegewezen inkomsten is al standaard geregeld in de Nederlandse regelgeving, maar heeft niet te maken met dit onderwerp. Heffing van de CAK bijdrage is over het wereldinkomen van gepensioneerde verdragsgerechtigden. Dat heeft evenmin nauwelijks iets hiermee te maken.

   Antwoord
 3. Opmerking via info Belastingdienst Buitenland en teruggave van deze CAK afhouding over 2019 bij opgave inkomstenbelasting 2019.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.