Selecteer een pagina

Proefprocedure te korten pensioen Ned. Antillen

mrt 2, 2021

ECLI:NL:OGHACMB:2021:55

Instantie Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba Datum uitspraak 01-03-2021 Datum publicatie 01-03-2021 Zaaknummer CUR2019H00046 Rechtsgebieden Socialezekerheidsrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Proefprocedure over de toegepaste korting van 10% op het AOV-pensioen en het schrappen van de jaarlijkse kerstuitkering voor niet-ingezetenen van het land Curaçao. Het gemaakte onderscheid tussen ingezetenen en niet-ingezetenen is niet in alle gevallen toegestaan wegens strijd met het verbod van discriminatie. Vindplaatsen Rechtspraak.nl

CUR2019H00046 Datum uitspraak: 1 maart 2021 gemeenschappelijk hof van jusTitie van aruba, CURAÇAO, SINT MAARTEN EN VAN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA

Uitspraak op het hoger beroep van: appellant], wonend op [woonplaats] (hierna: betrokkene), en

 1. de Stichting Golden Meand Society, gevestigd op Bonaire (hierna: de stichting), appellanten, tegen de uitspraak van het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao van 14 januari 2019 in zaak nr. CUR201700321, in het geding tussen:

Appellanten en de Sociale Verzekeringsbank (hierna: de Bank)

3 Reacties

 1. Dank de gehele uitspraak weer te geven i.p.v. een deeltje.

  Antwoord
  • Deze site geeft al erg veel juridische informatie over een groot scala van onderwerpen. Meestal wordt daarom slechts een deel van de uitspraak weergegeven, of slechts de samenvatting zoals hier. Hangt een beetje af van de situatie, de complexiteit van het arrest, de vermoedelijke omvang van de doelgroep e.d. Bij Nederlandse (en BES-eilanden) jurisprudentie is de uitspraak altijd eenvoudig te vinden op rechtspraak.nl (vindplaats staat in het bericht).

   Antwoord
   • Bedankt voor de informatie, mvg

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.