Selecteer een pagina

Bereikbare Nederlandse huisarts in het buitenland

Stichting GOED meldt het volgende:

Nederlandse huisarts voor Nederlanders in het buitenland

Sinds kort kan men wereldwijd altijd een Nederlandse huisarts 24/7 op afstand via een beeldverbinding bereiken. Dit kan mensen misschien geruststellen of zo kan men medisch advies krijgen. De arts kan desgewenst meekijken. Deze dienst is niet alleen voor alle inwoners van Nederland maar ook voor alle Nederlanders en Nederlandstaligen in het buitenland. Een handige service voor Nederlandse en Vlaamse expats, reizigers en transporteurs.

 

Zie https://www.stichtinggoed.nl/algemeen/een-nederlandse-huisarts-die-je-altijd-kunt-bereiken/

12 Reacties

 1. Prima initiatief. Echter, de App accepteert niet alle e-mailadressen. Bijvoorbeeld xxxx@yahoo.co.uk wordt als ongeldig adres geblokkeerd. Dit is gemeld aan de organisatie waar men het hopelijk kan verbeteren

  Antwoord
 2. Zou het kunnen zijn dat het UK niet meer onder het Europese gezondheidssysteem en de vergoedingen daaromtrent valt?

  Antwoord
 3. Ik zie het plaatje al voor mij. Ik ben bij mijn huisarts in Duitsland voor een bepaalde klacht. Ik kom binnen en zeg dan, heer medicus zet even uw PC aan dan kan huisarts Arie in Beesterzwaag meekijken en controleren of u niet te hard knijpt.
  Wat een waanzin allemaal. Wij hebben gedurende ons werkzame leven op alle vijf de continenten gewoond en gewerkt en hebben dit soort waanzin nimmer gemist.

  Antwoord
 4. Het zou prettig wezen, heb in de afgelopen jaren over een probleem in twee landen een consult gehad met de specialisten, zowel in Spanje als Brazilië en beide hadden een ander antwoord. Ik weet niet wie ik moet geloven.
  Ruud Strijk

  Antwoord
 5. Dat zou inderdaad wel eens makkelijk zijn in eigen taal, waar kan je aanmelden?

  Antwoord
  • Het is voor degenen die zich in het buitenland, dus buiten Nederland, bevinden. De vraag is nog welke verzekering eraan ten grondslag ligt of zou moeten liggen. Ik citeer van de website: “Vanaf nu kan dat met SOS-arts; een app waarmee u 24 uur per dag, 7 dagen per week, overal ter wereld rechtstreeks een beeldverbinding maakt met een Nederlands sprekende arts*. *SOS-arts werkt uitsluitend met BIG-geregistreerde huisartsen.”

   Antwoord
   • Zie de website van Stichting GOED: De consultaties zelf kosten wel geld. Een consult bedraagt 25€ tijdens kantooruren en 35 € bij avond-nacht en weekenddiensten. U betaalt zelf, maar in sommige expatzorgverzekeringen worden alle huisartsenkosten vergoed.

 6. Zoals ik het lees is het meer voor mensen die in Nederland wonen?Of Europa en vanuit huis dit willen doen, omdat er staat als je eigen huisarts niet beschikbaar is. Maar corrigeer me als ik niet correct het gelezen heb?
  Trouwens het gezondheid systeem in Australië is perfect dus misschien alleen handig als second opinion wilt of je bent eerder behandeld in Nederland.

  Antwoord
 7. wat een onzin is dit
  Dr Gemen is zeer kundig kunnen ze in Ndl nog wat van leren
  vr.groet
  Jan Hansma

  Antwoord
 8. wat een onzin is dit ik dacht dat de Duitse artsen wel wat anders hebben te doen
  Dr.Gemen is zeer deskundig kunnen ze in Ndl nog wat van leren

  groetjes

  Jan Hansma

  Antwoord
 9. Weet iemand in de omgeving van Niederlangen een Nederlands sprekende huisarts. Graag reageren. Dank.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.