Selecteer een pagina

Aanvullend bericht over COVID-19-vaccinatie in Nederland van niet-ingezetenen

COVID-19-vaccinatie in Nederland van niet-ingezetenen.

Naar aanleiding van de vragen van enkele leden heeft het bestuur contact gehad met het CAK en later met het RIVM. De situatie is zo dat er een richtlijn is, dat iedereen die langer dan een maand in Nederland verkeert in aanmerking komt voor vaccinatie. Het vaccineren in Nederland loopt echter niet op rolletjes en het RIVM ziet voorlopig geen mogelijkheid uitvoering aan deze richtlijn te geven.

Het Loket Buitenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nu onderkend dat er wel degelijk behoefte bestaat aan inenting van niet ingezetenen. Het gaat om emigranten die om welke reden ook langer in Nederland verblijven, maar ook om emigranten die niet of niet op afzienbare termijn in hun woonland gevaccineerd kunnen worden met een EMA-goedgekeurde vaccinatie. Het ministerie van VWS heeft te kennen gegeven te willen werken aan een planning van vaccinatie van deze mensen.

Het Loket Buitenland vraagt nu om hoeveel mensen het gaat. Wij verzoeken u dan ook, lid of niet, binnen een week te kennen te geven of voor u een vaccinatie in Nederland niet gewenst, maar noodzakelijk is. Wij verzoeken u dat kenbaar te maken via een e-mail aan secretaris@vbngb.eu en daarbij aan te geven om welke reden deze noodzaak bestaat (langdurig in Nederland of geen vaccinatie in woonland) en of u in het bezit bent van een BSN.

3 Reacties

 1. ik ben 78 jr. en woon in zweden. Hier zou ik thans aan de beurt zijn. Maar men kijkt hier niet of je een tia hebt gehad of hoge bloeddruk hebt, je wordt ingeent met Astra Zenica. Ik zou graag Pfizer willen, maar hier zei men, je woont nu in zweden, dus moet je de regels volgen. Ik heb ook apneu welk apparaat ik heb vanuit nederland heb. Mijn man is 68 jr. en wil ook geen astra zenica. Wat te doen thans.
  Al wij geen Astra willen nemen komen we pas aan het einde van de herfst of winter in aanmerking als er misschien andere middelen op de markt zijn, werd ons verteld.

  Antwoord
 2. Ik ben 74 jaar en woon in Duitsland. Momenteel kan ik ook niet kiezen en gisteren mij inenten laten met astra zeneca. Hier vul je wel een vragenlijst in en de behandelende arts beoordeelt of zij/hij wel of niet tot inenten overgaat.
  Tot nu toe heb ik als bijwerking een heel,heel lichte pijn in de arm en voor de rest niets. Eigenlijk dus goed.

  Antwoord
 3. Wel dit probleem van “Het vaccineren in Nederland loopt echter niet op rolletjes en het RIVM ziet voorlopig geen mogelijkheid uitvoering aan deze richtlijn te geven” lijkt opgelost nu het RIVM (J van Delden) in het AD heeft aangegeven dat vanaf Mei miljoenen AZ vaccins weggegeven of weggegooid gaan worden. Er is dus nu ruimte ontstaan om het terbeschikkingstelling stellen aan niet ingezetene onmiddellijk ter hand te nemen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.