Selecteer een pagina

Nieuwsbrief 2021-3

okt 13, 2021

De derde nieuwsbrief van 2021 betreffende het derde kwartaal 2021 is beschikbaar. Leden van de VBNGB ontvangen de nieuwsbrief ook per e-mail. De nieuwsbrief bevat een overzicht van de acties die door het bestuur genomen zijn gedurende deze periode. Klik hier om deze nieuwsbrief te lezen.

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

2 Reacties

 1. Geacht bestuur,

  In de agenda mis ik de volgende onderwerpen.

  1. Er wordt gesproken in de Kamer en pers over het verlenen van financiële ondersteuning voor huishoudens inzake de rap stijgende prijzen voor energie. Bijv. gas en elektra.

  2. Er wordt gesproken in de Kamer en pers over het verlenen van financiële ondersteuning voor het aanschaffen van isolering voor huis en haard en het aanschaffen van andere energiebronnen zoals zonnepanelen.

  Gelet op de belastingherziening voor Nederlanders wonende buiten Nederland en binnen de EU betalen wij weer inkomstenbelasting via de voorheffing loonbelasting zoals op de jaaropgaven staat vermeld. Gelet op het gelijkheidsbeginsel, hoe kunnen wij gebruik gaan maken van de voorzieningen die men voor ogen heeft? De financiële ondersteuning wordt gefourneerd uit de belastingopbrengsten.

  M vr gr,

  Antwoord
  • De wijze van compensatie van stijgende energieprijzen is nog niet bekend. Daarover besluit de ministerraad binnenkort. Opties die genoemd worden zijn:
   1. verlaging energiebelasting (alleen van betekenis voor ingezetenen van Nederland)
   2. verlaging inkomstenbelasting, vermoedelijk gericht op laagste inkomens (is van belang voor buitenlands belastingplichtigen die aan Nederland belasting betalen). Werkt indirect misschien iets door in WLZ component van de CAK bijdrage. Wie niet belastingplichtig is aan Nederland (dat verschilt per woonstata, op basis van belastingverdrag) kan overigens via een verzoek vrijstelling van de in te houden loonbelasting krijgen.
   3. Gerichte maatregelen (subsidie bijv.) ter versnelling van woningisolatie of voor duurzame energie (is alleen van belang voor ingezetenen van Nederland).

   De EC laat maatregelen ter verlichting op de stijgende energieprijzen grotendeels over aan de lidstaten. Het is dan voor verdragsgerechtigden ook zinniger te kijken naar de overheidsmaatregelen van de woonstaat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.