Selecteer een pagina

Ingezonden mededeling: Stembiljetten nieuwe kies-college voor de Eerste Kamer

feb 13, 2023

Ingezonden mededeling, ontvangen op 13-02-2023

Beste VBNGB,

Kunnen jullie een bericht plaatsen op jullie site mbt de stembiljetten die bij degenen die zich geregistreerd hebben in de email komen de komende dagen?

Ben je een van de meer dan 37 duizend Nederlanders die zich geregistreerd hebben voor het nieuwe kies-college voor de Eerste Kamer? Let deze week even op je inbox, want het stembiljet komt eraan.

Even printen, en ingevuld met de envelop (let even op de instructies!) op de post naar Den Haag of naar de Nederlandse ambassade. Post moet op 10 maart bij de ambassades of 15 maart in Den Haag gearriveerd zijn.

Heb je je post-stembewijs nog niet gekregen maar wel geregistreerd? Je kunt een kopie (via post of digitaal) in Den Haag aanvragen.

Graag hadden we meer Nederlanders in het buitenland zien stemmen over zaken als dubbele nationaliteit, voldoende consulaire ondersteuning, mogelijkheden om bankrekeningen in Nederland open te houden, en andere zaken die voor jou als Nederlander in het buitenland van belang zijn. 37 duizend registraties in 2 maanden is echter zo slecht nog niet vergeleken met bijv Tweede Kamer verkiezingen in het verleden.

Laat via jouw stem ook jouw belangen aan de orde komen: Nederlandse wetten regelen tal van zaken die direct op Nederlanders in het buitenland impact hebben. En eindelijk mag je meestemmen, nu dat dankzij een aantal partijen mogelijk is gemaakt. Zelfs sommige partijen die er niet voor deze grondwetswijziging stemden, doen nu zelf mee met een lijst.

0 reacties

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.