Selecteer een pagina

U kunt uw stem uitbrengen! Hierbij ontvangt u uw stembiljet voor de verkiezing kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer 2023

feb 13, 2023

Bron: Team kiezers buiten Nederland, Unit Verkiezingen

Beste,

Met dit e-mailbericht ontvangt u het stembiljet en het overzicht van de kandidaten voor de verkiezing van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer op 15 maart 2023. Ook vindt u een instructie voor het invullen van het stembiljet.

U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen voor deze verkiezing. Onderaan dit bericht vindt u belangrijke informatie over hoe u uw stem kunt uitbrengen.

Doe uw briefstem zo snel mogelijk op de post. Uw stem moet op 15 maart 2023 vóór 15.00 uur Nederlandse tijd zijn ontvangen op het briefstembureau in Den Haag. U kunt uw briefstem ook afgeven bij of opsturen naar uw ambassade of consulaat.

Contact
Meer informatie over de verkiezing kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer vindt u op onze website: www.stemmenvanuithetbuitenland.nl.  Uw vragen beantwoorden we graag. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: +31 70 353 44 00 (van 08.30 tot 17.00 uur Nederlandse tijd) of per e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

Team kiezers buiten Nederland
Unit Verkiezingen

Hoe print ik het stembiljet?
Dat gaat heel eenvoudig, want het is A4-formaat. U mag uw stembiljet in kleur afdrukken, maar ook in zwart-wit. Gebruik wit en onbedrukt papier en print het stembiljet aan 1 kant.

Hoe breng ik mijn stem uit?
U heeft uw briefstembewijs, een (witte) stembiljetenvelop en een oranje voorgeadresseerde retourenvelop ontvangen. Pak deze erbij en doorloop de volgende stappen:

Bepaal op welke partij en op welke kandidaat van die partij u wilt stemmen. Het overzicht van kandidaten vindt u bij deze e-mail.
Kleur op het stembiljet één witte stip in bij de partij waarop u wilt stemmen en kleur daarna één witte stip in bij het nummer van de kandidaat waarop u wilt stemmen.
Vult u op het stembiljet niets in, dan brengt u een blanco stem uit.
Stop het stembiljet in de witte stembiljetenvelop.
Zet uw handtekening en de datum op uw briefstembewijs. De handtekening moet hetzelfde zijn als de handtekening op uw Nederlandse identiteitsbewijs.
Stop de witte stembiljetenvelop en het ondertekende briefstembewijs in de oranje retourenvelop. U mag ook een eigen retourenvelop gebruiken.
Stop in de oranje retourenvelop ook een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument. Dit document moet geldig zijn op 30 januari 2023.
Doe voldoende postzegels op de retourenvelop.

Meer informatie over stemmen per brief vindt u in de instructiefolder en op onze website: stemmen per brief.

De documenten die u moet terugsturen zijn:
1. de witte stembiljetenvelop met daarin het ingevulde stembiljet
2. het ondertekende en gedateerde briefstembewijs
3. een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument (u mag als u wilt duidelijk op de kopie vermelden dat het om een kopie gaat die enkel voor de gemeente bestemd is)

Briefstembewijs kwijt?
Dan kunt u een vervangend briefstembewijs aanvragen via onze website: Den Haag – Kiezers buiten Nederland: Aanvragen vervangend briefstembewijs. Dit kan tot en met vrijdag 3 maart 2023.

8 Reacties

 1. Okay

  Antwoord
 2. Ontvangen om 12:49 vandaag

  Antwoord
 3. Ik zie geen BBB op het stembiljet staan, deze partij doet toch wel mee aan de verkiezing Provinciale Staten, dus waarom niet op het stembiljet kiescollege Eerste Kamer?

  Antwoord
 4. Je kan alleen stemmen op het kartel!.. Niet op de oppositiepartijen! Heel raar? Kreeg vragenlijst, afgewezen!..🧐

  Antwoord
 5. NB. Volgens officiele mededeling van KBN Verkiezingen Den Haag :
  U mag op de kopie van uw paspoort ZWART maken :
  1) Uw BSN nummer,
  2) het PASPOORT nummer
  3) Uw foto
  en er het woord “KOPIE” opzetten.
  Doe dat vooral !!!
  Het voorkomt IDENTITEITSFRAUDE met deze gegevens door criminelen die deze gegevens misbruiken om er een namaak-identiteit mee op te zetten en dan wereldwijd op uw kosten geld uit te geven, leningen af te sluiten of gelden wit te wassen.
  En dan bent U de klos !

  Antwoord
 6. Nog geen stembiljet ontvangen, kan helaas de VBNGB versie niet gebruiken want daar staat “Dit is geen stembiljet” op. Vreemde juristerij. Zou ik een eigen biljet hebben kan ik het 1000x afdrukken. Waarom denken juristen nooit na?

  Waarom wonen alle kandidaten in het buitenland? Of is dit een grap?

  Antwoord
 7. Waarom is er geen landcode voor Rusland. Ik krijg wel een stembiljet. Ik vind dit op zijn zachts gezegd heel merkwaardig.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.