Selecteer een pagina

Internetconsultatie over nieuwe Nederlandse fiscale regelingen

feb 25, 2023

het kabinet roept het publiek op mee te denken over vereenvoudiging van fiscale regelingen. Ik citeer:

In het kort
Het kabinet houdt fiscale regelingen tegen het licht, om zo het belastingstelsel eenvoudiger te kunnen maken. Hierbij wordt er gekeken of de fiscale regelingen nog maatschappelijk en economisch te verantwoorden zijn en of een regeling op een efficiënte manier bijdraagt aan het beoogde doel. Het voornemen van dit kabinet is dan ook om voorstellen te doen om fiscale regelingen te verbeteren of af te schaffen. Nederlanders kunnen door middel van deze internetconsultatie inbreng leveren. Dit kan door de vragenlijst te beantwoorden tot en met 9 april 2023.
Reageren op deze consultatie

Zie: https://www.internetconsultatie.nl/fiscaleregelingen/b1

3 Reacties

 1. Gisteren aangemeld voor deelname, hopelijk worden onze ” specifieke grensgevallen en uitzonderingen ed. ook meegenomen.

  Antwoord
 2. Onbegonnen werk en verloren energie. Ik geloof het niet meer (vooral de box 3 diefstal en de vermogensbelasting zoals successie).
  Daarom in combi met beter klimaat vertrekken we zsm. NL is niet meer mijn land.

  Antwoord
 3. Het is heel simpel en toch eenvoudig. Gewoon een flat tax invoeren van 10%. Ofschoon wij 80 jaar hebben gevochten tegen de invoering van de tiende penning is het nu het omgekeerde. Men mag blij zijn 10 cent per Euro netto over te houden. Geen boeken vol regels en paleizen met glas en chroom met mensen druk doende met optellen en aftrekken over gummetjes en fietstassen. Bedrijven tellen de facturen op en einde jaar betalen zij 10%, Geen aftrekposten niks nada. Burgers betalen 10% over het bruto salaris eveneens geen aftrekposten meer. Iemand die € 1.000,- betaalt dus € 100,- en iemand die € 2.000,- verdient betaalt € 200,-. Dat is al het dubbele. Maar ja wat te doen met al die overtollige tollenaars en houders van boeken?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.