Selecteer een pagina

Aandachtspunten en activiteit(en) van de VBNGB inzake de Wet toekomst Pensioenen

apr 17, 2023

Aandachtspunten en activiteit(en) van de VBNGB inzake de Wet toekomst Pensioenen. DATUM: 17 april 2023 De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is nu in behandeling in de Eerste Kamer en zal alleen na instemming van de Eerste Kamer ingang en toepassing kunnen krijgen. Zowel in als buiten de groep van pensioen en fiscaal experts zijn er…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

8 Reacties

 1. Over anderhalve maand is er een nieuwe Eerste Kamer, die waarschijnlijk in meerderheid tegen de nieuwe pensioenwet zal stemmen.
  Waarom is dit onderwerp dan niet controversieel verklaard,
  het past toch niet om met een ‘oude’ Eerste Kamer die wet nog even snel door het parlement te jagen.

  Antwoord
 2. Bedankt voor de informatie over de Wtp. Ik – en ik weet velen met mij – maak mij ernstige zorgen over de invoering van deze wel als reeds gepensioneerde en wonende in Duitsland. met de informatie die ik tot nu heb ontvangen is mijn zicht op de invoering en uitwerking van de wet alleen maar mistiger geworden. Dus hoe meer informatie er van de kant van de VBNGB kan komen, hoe beter het is.

  Met vriendelijke groeten,
  Jan Sjoukens

  Antwoord
 3. De afgelopen 2 jaar en met stijgende verbazing, heb ik de ontwikkelingen naar het WTP behoorlijk in detail gevolgd. Ik druk me mild uit, maar het is schokkend te ervaren hoe deze wet erdoor wordt gedrukt.

  Om het hele gebeuren niet nog ingewikkelder te maken, beperk ik me tot de gevolgen die de WTP voor de bijna, en reeds gepensioneerden, zal hebben. Het artikel van afgelopen weekend van Arno Eijgenraam verwoord dit overduidelijk. Overigens Dhr. Eijgenraam is een ex DNB medewerker en heeft o.a. als deskundige in hoorzittingen met de 2e kamerleden zitting gehad.
  Zijn artikel geeft aan wat u van uw pensioen mag verwachten in de komende jaren. Niet veel goeds is te vrezen.

  https://stichting-rol-pensioenfondsen.email-provider.eu/web/bfpr9pwk1c/ql6qenz87h/n62lbbosvm/9ek0xppemv

  Met vriendelijke groet, Hans Knip

  Antwoord
 4. ???????? Welk profiel, hoe en waar ?

  Antwoord
 5. Ik heb in 2013 een te late betaling gedaan inzake 720. Totaal eerst 1500 en later nog eens 500. Voorzover ik heb gelezen moeten deze bedragen terugkomen o.b.v. de uitspraak van het Europese Wet. Ik heb mijn advocaat al één jaar geleden gevraagd alles in het werk te stellen maar heb tot op heden geen reactie gekregen, ook niet van de fiscus Spanje. Wat kan ik nog doen?

  Antwoord
 6. Het “invaren” van bestaande ingegane pensioenen is lariekoek.
  Het is een GIGA-zwendel t.b.v. een paar verzekeraars die vrij spel krijgen om te manipuleren met de waarde van de betreffende fondsen. Het wordt dus mogelijk voor die verzekeraars de aandelen in “mijn” fonds zonder controle om te zetten naar aandelen waarvan zij verwachten dat die in waarde gaan zakken.
  En dan ben ik de pineut en wordt mijn pensioenpot zonder mijn toestemming uitgehold.
  Voorbeelden gezien in het buitenland met franse telecom aandelen die de gepensioneerde in de maag werden gesplitst en daarna kelderden tot 10 % van de waarde : verlies 270.000 Euro.
  En geen haan die er naar kraait, want zij hebben het ineens voor het zeggen na het “invaren”.
  Niet dus, het is levensgevaarlijk.
  De VBNGB zou zich sterk moeten maken de bestaande ingegane pensioenen te laten voor wat ze zijn en de opbouwende pensioenen via het “Defined Contribution” systeem te laten werken, zoals dat nu gebeurd bij sommige pensioenfondsen.
  LOS van elkaar en naast elkaar, met respect voor beide systemen, onder beheer van het “eigen” pensioenfonds en dus NIET onder beheer van een of andere sjoemelende verzekeraar.

  Antwoord
 7. Invulling Hoorrecht Wtp
  De Koepel Gepensioneerden heeft op 26 januari 2024 een webinar georganiseerd over de Wet toekomst Pensioenen met aandacht voor de
  invulling van het hoorrecht. Dit webinar was voor de lidverenigingen van de Koepel want zij spelen een belangrijke rol in de uitoefening van het hoorrecht. Tijdens het webinar gingen diverse sprekers in op de verschillende aspecten van transitieplannen.

  Het webinar kunt u herbekijken evenals de presentaties via de website van de Koepel Gepensioneerden:
  https://www.koepelgepensioneerden.nl/2024/01/succesvol-webinar-over-overgang-naar-nieuw-pensioenstelsel/
  Op de website vindt u ook een link om het te delen met anderen.

  Cees

  Cees Vermeeren
  VBNGB bestuurslid en landencoördinator België

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.