Selecteer een pagina

Nieuwsbericht Eerste Kamerverkiezing leden kiescollege niet-ingezetenen

mei 17, 2023

Bron: Team Unit Verkiezingen/Griffie, gemeente Den Haag. Datum: 16-05-2023

Eerste Kamerverkiezing kiescollege niet-ingezetenen

Beste lezer,

Op dinsdag 30 mei wordt er gestemd voor de Eerste Kamer. Leden van het kiescollege niet-ingezetenen stemmen voor het eerst mee.

U bent van harte uitgenodigd om de stemming bij te wonen of live te volgen

De stemming door de kiescollegeleden start om 15.00 uur Europees Nederlandse tijd en vindt plaats in de raadzaal van de gemeente Den Haag. De vergadering van het kiescollege niet-ingezetenen waarin de stemming plaats heeft, start om 14.15 uur. De gehele vergadering is openbaar. In de raadzaal is een kleine tribune vanwaar u de vergadering kunt volgen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. U kunt de vergadering ook via livestream volgen via de website van de gemeente Den Haag. U vindt op 30 mei de link hiervoor op deze pagina: Den Haag – Vergaderingen kiescollege niet-ingezetenen.

Contact

Informatie over en voor de kiescollegeleden is beschikbaar via www.stemmenvanuithetbuitenland.nl. Heeft u vragen over het kiescollege niet-ingezetenen, of over de zitting van het kiescollege op 30 mei? Dan kunt u uw vraag stellen via kc.griffie@denhaag.nl. Heeft u een vraag over de Eerste Kamerverkiezingen? De Kiesraad is centraal stembureau voor de Eerste Kamerverkiezingen: Eerste Kamer | Verkiezingen | Kiesraad.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Unit Verkiezingen/Griffie, gemeente Den Haag

3 Reacties

 1. Digitaal stemmen vanuit het buitenland? ✅ 💻

  Op zondag 28 mei a.s. opent de SNBN dit debat met het aankomende KIESCOLLEGE FESTIVAL – te volgen vanuit de hele wereld! Met nieuwgekozen Kiescollege-leden, Tweede Kamerleden, stand-up comedian Greg Shapiro en experts uit binnen- en buitenland! Ook zal er een update over #dubbelenationaliteit worden gegeven.

  Registreren en via het scherm volgen? –> Zoom link https://bit.ly/3Bqq4wk

  Live bijwonen in Den Haag? –> mail ons op info@snbn.nl

  ( Live programma: 14 tot 16 uur

  Antwoord
 2. Nog immer begrijp ik niet welke invloed Nederlanders in het buitenland invloed hebben bij de verkiezing van de eerste Kamer der Staten Generaal.
  Wie kan mij dat helder uitleggen?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.