Selecteer een pagina

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

sep 4, 2023

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Beste contactpersoon,

Ook Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023. Daarvoor moeten zij zich wel eerst registreren bij de gemeente Den Haag: uiterlijk woensdag 11 oktober 2023. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 Nederlanders die in het buitenland wonen geregistreerd om te stemmen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing. Maar we bereiken graag nog meer Nederlanders die in het buitenland wonen. Wilt u ons daarmee helpen door onze informatie te delen? U vindt hier ook een korte animatievideo geschikt voor social media. Alvast heel hartelijk bedankt!

Team Kiezers buiten Nederland
Unit Verkiezingen gemeente Den Haag

Stemmen vanuit het buitenland voor de Tweede Kamerverkiezing? Registreer uiterlijk 11 oktober!

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen per brief stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. Kiezers die zich al geregistreerd hebben ontvangen in september hun briefstembewijs. Bent u nog niet geregistreerd als kiezer buiten Nederland en wilt u stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing op 22 november? Vul het aanvraagformulier in, en stuur dit ondertekend met een kopie van een geldig Nederlands identiteitsdocument retour uiterlijk 11 oktober 2023. Het aanvraagformulier vindt u op deze webpagina:  Den Haag – Registratie voor kiezers buiten Nederland.

Iemand anders voor u laten stemmen in Nederland

Geregistreerde kiezers kunnen ook iemand anders voor hen laten stemmen, via een schriftelijke volmacht. Dat kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als de postbezorging in het woonland te wensen overlaat. De aanvraag voor een schriftelijke volmacht moet uiterlijk woensdag 11 oktober 2023 ontvangen zijn. Meer informatie vindt u op deze webpagina: Den Haag – Volmacht aanvragen

Meer informatie en contact

Op www.stemmenvanuithetbuitenland.nl is meer informatie beschikbaar. O.a. de aanvraagformulieren voor een kiezerspas en een vervangend briefstembewijs en het registratieformulier voor kiezers die tijdelijk in het buitenland wonen. Uw vragen worden graag beantwoord door het team Kiezers buiten Nederland: telefoonnummer +31 70 353 44 00 (maandag tot en met vrijdag, 08.30 – 17.00 uur Nederlandse tijd) of via e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Kiezers buiten Nederland

Unit Verkiezingen, gemeente Den Haag

2 Reacties

 1. Ik stuurde voorheen altijd mijn stem op naar Nederland, vergezeld met een kopie van mijn paspoort.
  Tot iemand mij er op wees dat de stem in een oranje envelop opgestuurd moet worden en in het traject van mijn woonland naar Nederland,
  iedereen weet dat in die oranje envelop dus een kopie van een paspoort zit,
  en dat eventueel kwaadwillenden daar iets mee kunnen doen (id fraude!),
  heb ik dit jaar maar besloten een volmacht te geven aan mijn zoon in Nederland,
  weet ik in ieder geval zeker dat mijn stem meetelt,
  en ook dat niet iemand iets kan doen met een kopie van mijn paspoort.
  Waarom nog niet stemmen via DigiD???

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Een vraagje: ik kom op het formulier bij ‘afronden’ zonder dat ik nog een foto van mijn ID heb kunnen bijvoegen. Komt dat nog daarna ??

  Verder valt me het bureacratisch gedoe weer op: Hoewel mijn buitenlands adres bekend is in Den Haag, moet ik hiervoor dus nog een aparte aanvraag indienen…. recentelijk ging mijn aow in, maar geen bijschrijving op de bankrekening. Zelfde verhaal: ‘dat moet u aanvragen’. WTF ?! Hoe moeilijk kan het zijn nu alles geautomatiseerd is ?! En ipv het Attesta de Vita van de overheid of een notaris, kan ik niet een foto van mezelf met de krant van vandaag opsturen en mijn paspoortkopie ? Een zeer beproefd bewijs van leven in criminele kringen 😄, lijkt me ook in dit geval pri-ma toepasbaar.

  Ik was zelf 10 jaar lang (semi)ambtenaar en denk telkens weer: waarom moeilijk als het makkelijk kan !

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.