Selecteer een pagina

SVB wil gegevens uitwisselen met fiscus om arme AOW’ers op te sporen

sep 12, 2023

Bron: Taxlive.nl

Om meer AOW’ers op te sporen die nu onder het bestaansminimum leven, wil de Sociale Verzekeringsbank gegevens uitwisselen met de Belastingdienst. Met die gegevens kunnen zij er persoonlijk op worden gewezen dat zij recht hebben op inkomenssteun. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.

Klik hier om naar de website (taxlive.nl) te gaan en het gehele bericht te lezen.

7 Reacties

 1. Het is een beetje een no no bericht. Uiteindelijk niet leesbaar zonder abonnement. Daar moet je zo dus niet naar verwijzen. Ik wilde er inhoudelijk iets over zeggen, maar dat kan niet, omdat het artikel niet verder leesbaar is. Wat moeten we dus met dit soort signaleringen?

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
  • U kunt zich bijvoorbeeld hier gratis aanmelden wanneer u meer wilt lezen over dit artikel.
   Ook niet leden proberen wij zo goed mogelijk te helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Ed Roosen
   VBNGB

   Antwoord
  • 👍

   Antwoord
 2. Leuke smoes om nog meer te controleren!

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 3. Bij daadwerkelijk goedbedoelde financiële hulp is een totaal plaatje van betrokkene een noodzaak. Zo kunnen er aow ers zijn die in een eigen woning wonen, vrij van hypotheek, maar financieel op armoedeniveau. Zij willen zelfs graag naar een kleiner EN BETAALBAAR huurappartement verhuizen. Die zijn er niet !
  Al jaren wordt belastinggeld rondgepompt door meerdere instanties met alle gevolgen en personeelskosten van dien. Te lang hebben en krijgen investeringsmaatschappijen veel te veel ruimte op de markt van de basisbehoefte vd mens: een betaalbare woonruimte.
  Daar wordt groot geld verdiend ten koste van betaalbare woonruimte EN te veel fiscaal voordeel voor deze bedrijven.
  Geld dat gebruikt zou kunnen worden voor een hoger loon/aow uitkerng. Armoede los je aan de voorkant op, niet aan de achterkant. Het genoemde idee gaat het probleem helaas niet oplossen.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 4. Hoe wil men dit in hemelsnaam voor elkaar krijgen. Een ieder die rechtmatig bepaalde tijd in Nederland heeft gewoond ongeacht zijn/haar nationaliteit heeft recht op een bepaald bedrag AOW. Het principe is niet of men AOW premie heeft betaald echter het rechtmatig verblijf is het criterium. Stel een Amerikaan of een Canadees heeft 10 jaar in Nederland rechtmatig gewoond en is vervolgens naar Brazilië vertrokken en heeft daar andere inkomsten gegenereerd. Het 10/50 ste deel van het AOW bedrag ligt onder het bestaansminimum. Wat dan? Het is dus zaak dat het volle AOW bedrag nimmer lager is dan het bedrag dat wordt aangemerkt als bestaansminimum of minimum loon.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 5. In de reactie van Dick van den Bergh kan ik mij helemaal vinden.
  “arme AOW’ers” zijn naar mijn mening rechthebbenden op de 100% AOW uitkering. Dus 50 jaar in Nederland gewoond hebbende of i.v.m. uitzending (militairen e.d.) dat die jaren ook meetellen voor het blok van 50 jaar.
  Om vervolgens met deze 100% AOW uitkering onder het soc. minimum uit te komen.
  Pas op dat zich hier niet een goed bedoeld sociaal gebaar ontpopt, dat later helaas ook weer fraudegevoelig zal blijken te zijn. Ik dacht de de SVB al genoeg moeite heeft om het huidige werk bij te houden.
  Ook zijn er in Nederland veel mogelijkheden om de nodige steun te verkrijgen.
  Houd het vooral transparant, duidelijk, rechtvaardig, simpel, maar vooral streng!

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.