Selecteer een pagina

Regeringsmaatregelen Prinsjesdag 2023

sep 19, 2023

zie voor onder meer de voorgestelde heffingskortingen in 2024 deze sleuteltabel. Merk wel op dat dit het totaal betreft van het belastingdeel en de premiedelen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/documenten/kamerstukken/2023/09/19/sleuteltabel-2024

5 Reacties

 1. Uit de begrotingen blijkt dat de premiepercentages voor de volksverzekeringen gelijk blijven. AOW (17,9%), ANW (0,1%), WLZ (9,65%).
  De nominale rekenpremie ZVW neemt nogal toe van 1599 Euro naar 1708 Euro. Het iab% ZVW neemt voor gepensioneerden licht af, naar 5,32 % (Het hoge tarief voor werkenden neemt af naar 6,57 %).De standaardpremie, van belang voor de zorgtoeslag neemt toe naar 2027 Euro.De maximale zorgtoeslag neemt af: 1523 Euro voor alleenstaanden en 2913 Euro voor paren. Deze bedragen zijn van belang voor inwoners van Nederland. Voor verdragsgerechtigden gelden veelal lagere bedragen, afhankelijk van de woonlandfactor.

  Antwoord
 2. Wat zou dit voor mij betekenen wonende in Zuid Afrika? Ik ontvang ongeveer 40% van een volledig AOW voor alleenstaande omdat ik niet altijd in Nederland heb gewerkt en gewoond. Momenteel ontvang ik netto per maand Euro529 van de AOW en Euro107 van het PGB Pensioenfonds. Weet u mischien wat ik ruw weg sou mogen verwachten om volgend jaar te ontvangen? Dankuwel en met vriendelijke groet…Fred Stausebach

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
 3. Uit de Macro Economische Verkenning 2024 blijkt dat het maximumbijdrageinkomen voor de ZVW in 2024 flink stijgt naar € 71.624.

  • Hoedanigheid: - Adviseur
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.