Selecteer een pagina

U kunt uw stem uitbrengen!

okt 25, 2023

Bron: Den Haag

Hierbij ontvangt u uw stembiljet voor de Tweede Kamerverkiezing

Beste,

Met dit e-mailbericht ontvangt u het stembiljet en het overzicht van de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023.

U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen voor deze verkiezing. Onderaan dit bericht vindt u belangrijke informatie over hoe u uw stem kunt uitbrengen.

Doe uw briefstem zo snel mogelijk op de post. Uw stem moet op 22 november 2023 vóór 15.00 uur Nederlandse tijd zijn ontvangen op het briefstembureau in Den Haag. U kunt uw briefstem ook afgeven bij of opsturen naar elke Nederlandse ambassade of consulaat: uw briefstem moet daar op vrijdag 17 november om 10.00 uur ontvangen zijn.

Contact
Meer informatie over de Tweede Kamerverkiezing vindt u op onze website: www.stemmenvanuithetbuitenland.nl. Uw vragen beantwoorden we graag. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: +31 70 353 44 00 (van 08.30 tot 17.00 uur Nederlandse tijd) of per e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

Team kiezers buiten Nederland
Unit Verkiezingen

Hoe print ik het stembiljet?
Dat gaat heel eenvoudig, want het is A4-formaat. U mag uw stembiljet in kleur afdrukken, maar ook in zwart-wit. Gebruik wit en onbedrukt papier en print het stembiljet aan 1 kant.

Hoe breng ik mijn stem uit?
U heeft uw briefstembewijs, een (witte) stembiljetenvelop en een oranje voorgeadresseerde retourenvelop ontvangen. U mag ook een eigen retourenvelop gebruiken. Pak deze erbij en doorloop de volgende stappen:

• Bepaal op welke partij en op welke kandidaat van die partij u wilt stemmen. Het overzicht van kandidaten (klik op blauwe tekst) vindt u bij deze e-mail.
• Kleur op het stembiljet één witte stip in bij de partij waarop u wilt stemmen en kleur daarna één witte stip in bij het nummer van de kandidaat waarop u wilt stemmen.
Vult u op het stembiljet niets in, dan brengt u een blanco stem uit.
• Stop het stembiljet in de witte stembiljetenvelop.
• Zet uw handtekening en de datum op uw briefstembewijs. De handtekening moet hetzelfde zijn als de handtekening op uw Nederlandse identiteitsbewijs.
• Stop de witte stembiljetenvelop en het ondertekende briefstembewijs in de oranje retourenvelop. U mag ook een eigen retourenvelop gebruiken.
• Stop in de oranje retourenvelop ook een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument. Dit document moet geldig zijn op 9 oktober 2023.
• Doe voldoende postzegels op de retourenvelop.

Meer informatie over stemmen per brief vindt u op onze website: stemmen per brief. Hier vindt u ook de instructiefolder.

De documenten die u moet terugsturen zijn:
1. de witte stembiljetenvelop met daarin het ingevulde stembiljet
2. het ondertekende en gedateerde briefstembewijs
3. een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument (u mag als u wilt duidelijk op de kopie vermelden dat het om een kopie gaat die enkel voor de gemeente bestemd is)

Briefstembewijs kwijt?
Dan kunt u een vervangend briefstembewijs aanvragen via onze website: Den Haag – Kiezers buiten Nederland: Aanvragen vervangend briefstembewijs. Dit kan tot en met vrijdag 10 november 2023 (23.59 uur Nederlandse tijd).

Den Haag © 2023

6 Reacties

 1. Ik heb geen geldig Nederlands identiteitsbewijs en wat nu?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Moet je een vakje kleuren met rood of mag dat ook met een blauwe balpen ?

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
  • Beste INgrid Merks,

   Maak niet uit, als het maar zichtbaar is.

   Kleur op het stembiljet één witte stip in bij de partij waarop u wilt stemmen en kleur daarna één witte stip in bij het nummer van de kandidaat waarop u wilt stemmen””.

   Antwoord
 3. Het is nog steeds triest dat de route niet volledig digitaal is. Nu moet ik het al per post opsturen om te voorkomen dat het niet tijdig in Den Haag arriveert. En nu pas begint het verkiezingscircus op gang te komen! En dat kan ertoe leiden dat partijen alsnog een ander standpunt na discussies en debatten gaan innemen en dus niet meer stroken met wat ik gestemd heb. De enige oplossing dat het hele traject is digitaal! En dat gestemd kan worden op de verkiezingsdatum.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 4. De gemeente Den Haag heeft tot dinsdagavond 62.808 stemmen uit het buitenland ontvangen. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente tegen NRC. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen brachten 63.340 vanuit het buitenland een geldige stem uit. „Daar gaan we hoogstwaarschijnlijk overheen.”
  Lees verder op: https://www.nrc.nl/nieuws/2023/11/22/tweede-kamerverkiezingen-22-november-a4181576

  • Hoedanigheid: - Adviseur
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.