Selecteer een pagina

Overgemaakte bedragen moeten direct op de bankrekeningen van klanten en bedrijven in de EU worden bijgeschreven

feb 10, 2024

Bron: Nieuws Europees Parlement

Op woensdag namen Europarlementariërs nieuwe regels aan om ervoor te zorgen dat overgemaakte bedragen direct op de bankrekeningen van klanten en bedrijven in de EU worden bijgeschreven.

Klik hier om het gehele bericht te lezen.

3 Reacties

 1. Maar let dan wel op wat u er voor een persoonlijke referentie bijzet. Ik maakte geld over van mijn NL rekening naar mijn FR rekening voor een aanbetaling van een reis naar Cuba en zette dat er als referentie bij ‘pour Cuba’, zodat ik wist waarom ik die overschrijving deed (overschrijven via de NL rekening lukte toen niet). Deze overschrijving werd meer dan een week geblokkeerd en pas bijgeschreven toen ik via een handgeschreven (!) verklaring verklaarde géén Amerikaan te zijn en er ook geen economische relaties mee te hebben. Toen werd het pas bijgeschreven zodat ik een simpele aanbetaling kon doen. De ‘grote baas’ kijkt overal mee en wij?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
  • Zo zeg! Kwam die vraag van de NL bank (of van de FR bank)? En mag ik vragen welke bank het was?

   • Hoedanigheid: - Lid
   Antwoord
   • Het werd in Parijs tegengehouden; dus de FR bank. Maar toen ik het probleem (adres) met de NL bank moest oplossen moest ik vergelijkbare vragen beantwoorden. Ik denk dat de naam van de bank irrelevant is (iedereen zit in het ‘Cuba schuitje’). Cuba zit in een VS embargo maar Europa lijkt zich daarin te laten meesleuren (en te worden gecontroleerd). Ik trok er 6 weken rond; onbegrijpelijk hoe ‘oud zeer’ (en natuurlijk de interne politiek) bepalend voor gewone mensen (!) in het land zijn. Maar iedereen lacht en blijft vriendelijk!

    • Hoedanigheid: - Lid

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.