Selecteer een pagina

Rechtzaken over pensioenen

mrt 14, 2024

Via enkele leden kregen wij het verzoek om een aantal actualiteiten inzake pensioenen onder uw aandacht te brengen.

Vanochtend heeft het bestuur van de VBNGB besloten om dit te honoreren, waarbij we uitdrukkelijk vermelden dat we op geen enkele wijze zijn betrokken bij de inhoud van deze initiatieven en geenzins hiervoor reclame maken danwel adviezen over uitbrengen.

Eventuele deelname geschiedt dan onder eigen verantwoordelijkheid.

Hieronder treft u een aantal links aan die te maken hebben met deze actualiteiten.

2 Reacties

 1. Ik schreef me ergens in maar het is wel duidelijk dat het een kansloze missie is, waarmee ik niet zeg dat het zomaar geaccepteerd moet worden wat er al jaren gaande is op basis van het voorwendsel van rekenregels. De zekerheid van pensioen werd door de politiek onderuit gehaald en dat werd met het nieuwe stelsel (waar zij schijnbaar géén deel vanuit maken) alleen maar erger. De huidige werkenden stoppen hun geld ergens in dat zelfs op korte termijn onzeker is, laat staan over 30 jaar. En dan nog wordt het bijna verplicht. Wat kun je nog in je leven plannen? Ging de AOW leeftijd niet omhoog in Nederland? Waarom volgden dan ook de privé pensioenstelsels die daar (privé!) gewoon los van zouden moeten staan. Ik rekende eens uit wat ik mis liep dankzij deze politieke keuzes en viel pardoes achterover. Vermenigvuldig zo’n bedrag eens met het aantal gepensioneerden. Waar gaat al dat geld heen?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Pensioenvoldoen is ook bezig met een claim tegen de Staat. Beter zou zijn als de krachten gebundeld werden en deze partijen gezamenlijk zouden optrekken.
  Wat ik niet hoor in het betoog van Prof. van Meerten is dat de claim weliswaar ligt bij de Nederlandse Staat als verbieder van de indexering in de periode 2008 tot 2021 bij monde van DNB, maar dat bij toewijzing van die claim dit uiteindelijk niet uit de Staatskas betaald gaat worden, maar uit de zeer rijk gevulde kas van de pensioenfondsen. Via een besteding van de uitgekeerde na-indexering zal de Staatskas er zelfs voordeel bij hebben door een hogere BTW-ontvangst.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.