Selecteer een pagina

Vraag van Jeroen Lenaers, Nederlands Lid van het Europees Parlement, aan de Europese Commissie om meer duidelijkheid voor verdragsgerechtigden

Van onze landencoördinator België en bestuurslid, Cees Vermeeren met het verzoek dit te delen.

Jeroen Lenaers, Nederlands Lid van het Europees Parlement, heeft een vraag gesteld aan de Europese Commissie om meer duidelijkheid voor
verdragsgerechtigden te krijgen over de houding en opstelling van woonland en pensioenland indien de verdragsgerechtigde een verzoek om
vergoeding van medische kosten die er onverhoopt gemaakt moeten worden tijdens een bezoek aan landen buiten de EU/EER/Zwitserland.
Voor de vraag ga naar: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2024-000848_NL.html

We zullen u op de hoogte houden van het antwoord. We zullen deze vraag tevens onder de aandacht brengen van de Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport die we al eerder schriftelijk deze onzekerheid en onduidelijkheid voor verdragsgerechtigden onder de aandacht hebben gebracht.

Cees Vermeeren
VBNGB bestuurslid en landencoördinator België

1 Reactie

  1. Ik ben gepensioneerd in Australië ( AOW en PWZF) en als ik ergens naar toe reis dan verzeker ik mij voor medische en andere problemen! Als ik binnen Australië ( mijn woonland) reis dan heb ik mijn Medicare .Ik snap het niet helemaal als ik buiten mijn woonland ( Australië) ben dan reis ik toch en moet ik een reisverzekering met medische dekking hebben? Als ik in Europa ben dan is dat een Schengen verzekering.

    • Hoedanigheid: - Niet-lid
    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.