Selecteer een pagina

Stemmen vanuit het buitenland voor de Europees Parlementsverkiezing

mei 1, 2024

Bron: Gemeente Den Haag

Op 6 juni 2024 stemt Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement. Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen ook stemmen. Hiervoor moet u als kiezer geregistreerd staan bij gemeente Den Haag.

Op de pagina Registreren als kiezer buiten Nederland leest u hoe u een aanvraag doet. Zorg ervoor dat de gemeente op tijd uw hele aanvraag ontvangt. Uw aanvraag moet op zijn laatst op 25 april 2024 23.59 uur binnen zijn.

Staat u al geregistreerd als kiezer buiten Nederland? De gemeente stuurt u half maart alvast uw briefstembewijs toe. Het stembiljet voor de verkiezing ontvangt u ongeveer 4 weken voor de verkiezingsdag (rond 9 mei 2024). Om te kunnen stemmen heeft u een Nederlands identiteitsbewijs nodig dat geldig is op 23 april 2024.

Klik hier om de gehel tekst te lezen.

2 Reacties

 1. Van onze Verbandsgeneinde ontvingen wij een brief met de volgende tekst aangaande het onderwerp.

  “Unionsbürger aus anderen Mitgliedstaten die in Deutschland wohnen, können entweder in ihrem Herkunfsts-Mitgliedstaat oder in ihrem Wohnsitz-Mitgliedstaat Deutschland an der Europawahl teilnehmen. Jeder darf nur einmal wählen.”

  Dus gewoon je even bij de Gemeente 1x laten registreren dan krijgt men automatisch voor volgende verkiezingen het spul in huis. Vraagje op wie moet men in hemelsnaam stemmen? Geen kandidaten in de straat gezien die zich promoten.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Te laat , 25 april 2024 is al gepasseerd.
  In Frankrijk al geregistreerd sinds 1998 voor EU stemmen en lokale gemeente verkiezingen.
  Hoef dus niet wéér door de NL verkiezingen administratie molen.
  Die molen zegt niet eens te weten of ik in het buitenland woon en weigert bij navraag in NL te vertellen of ik wel of niet geregistreerd sta in het “Register Niet Ingezetenen” : “vanwege privacy regels”. KAFKA !
  Hoe gek kun je iemand maken op die manier ?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.