Selecteer een pagina

Uw stembiljet Europees Parlementsverkiezing 2024

mei 12, 2024

Bron: Gemeente Den Haag

Beste kiezer buiten Nederland,

Met dit e-mailbericht ontvangt u het stembiljet en het overzicht van de kandidaten voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement van 6 juni 2024.

U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen voor deze verkiezing. Onderaan dit bericht vindt u belangrijke informatie over hoe u uw stem kunt uitbrengen.

Doe uw briefstem zo snel mogelijk op de post. Uw stem moet op 6 juni 2024 vóór 15.00 uur Nederlandse tijd zijn ontvangen op het briefstembureau in Den Haag. U kunt uw briefstem ook afgeven bij of opsturen naar elke Nederlandse ambassade of consulaat: uw briefstem moet daar op vrijdag 31 mei 2024 om 10.00 uur ontvangen zijn.

Stemt u in uw woonland?
Als u in uw woonland stemt, mag u niet ook stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. EU-landen wisselen met elkaar de kiezersregistraties uit om dubbel stemmen te voorkomen. Staan uw gegevens in de kiezersregistratie van uw woonland? Dan moet de gemeente Den Haag uw registratie verwijderen en wordt uw briefstembewijs alsnog ongeldig gemaakt.

Contact
Meer informatie over de Europees Parlementsverkiezing vindt u op onze website: www.stemmenvanuithetbuitenland.nl.  Uw vragen beantwoorden we graag. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: +31 70 353 44 00 (van 08.30 tot 17.00 uur Nederlandse tijd) of per e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

Team kiezers buiten Nederland
Unit Verkiezingen

Hoe print ik het stembiljet?
Dat gaat heel eenvoudig, want het is A4-formaat. U mag uw stembiljet in kleur afdrukken, maar ook in zwart-wit. Gebruik wit en onbedrukt papier en print het stembiljet aan 1 kant.

Hoe breng ik mijn stem uit?
U heeft uw briefstembewijs, een (witte) stembiljetenvelop en een oranje voorgeadresseerde retourenvelop ontvangen. U mag ook een eigen retourenvelop gebruiken. Pak deze erbij en doorloop de volgende stappen:

Bepaal op welke partij en op welke kandidaat van die partij u wilt stemmen. Het overzicht van kandidaten vindt u bij deze e-mail.

 • Kleur op het stembiljet één witte stip in bij de partij waarop u wilt stemmen en kleur daarna één witte stip in bij het nummer van de kandidaat waarop u wilt stemmen.
  Vult u op het stembiljet niets in, dan brengt u een blanco stem uit.
 • Stop het stembiljet in de witte stembiljetenvelop.
 • Zet uw handtekening en de datum op uw briefstembewijs. De handtekening moet hetzelfde zijn als de handtekening op uw Nederlandse identiteitsbewijs.
 • Stop de witte stembiljetenvelop en het ondertekende briefstembewijs in de oranje retourenvelop. U mag ook een eigen retourenvelop gebruiken.
 • Stop in de oranje retourenvelop ook een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument. Dit document moet geldig zijn op 23 april 2024.
 • Doe voldoende postzegels op de retourenvelop.

Meer informatie over stemmen per brief vindt u op onze website: stemmen per brief. Hier vindt u ook de instructiefolder.

De documenten die u moet terugsturen zijn:
1. de witte stembiljetenvelop met daarin het ingevulde stembiljet
2. het ondertekende en gedateerde briefstembewijs
3. een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument (u mag als u wilt duidelijk op de kopie vermelden dat het om een kopie gaat die enkel voor de gemeente bestemd is)

Briefstembewijs kwijt?
Dan kunt u een vervangend briefstembewijs aanvragen via onze website: Den Haag – Kiezers buiten Nederland: Aanvragen vervangend briefstembewijs. Dit kan tot en met maandag 27 mei 2024 (23.59 uur Nederlandse tijd).

Klik hier voor Stembiljet Europees Parlementsverkiezing 2024 en hier voor Overzicht kandidaten Europees Parlementsverkiezing 2024.

4 Reacties

 1. Is dat zo? ,ik sta ook in Frankrijk ingeschreven!
  Misschien heeft u dat over het hoofd gezien?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
  • Beste A.C. Kriek-Romijn,

   Klik hier voor de officiële informatie.

   MvG

   Antwoord
 2. Top e-mail dit. Ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk is om vanuit het buitenland je stem uit te brengen. Zeer bedankt!

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 3. I sta al jaren ingeschreven bij Den Haag, maar heb ook voor deze verkiezing niets gekregen. Geen post. Geen mail.

  Het blijft dus onduidelijk in hoeverre alle bedachte procedures werken

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.