Selecteer een pagina

Reactie Seniorencoalitie op Hoofdlijnenakkoord

jun 4, 2024

Bron: Koepel Gepensioneerden Lees hier de reactie op het Hoofdlijnenakkoord die de Koepel Gepensioneerden vandaag heeft gestuurd aan de Vaste Kamercommissie VWS, de Vaste Kamercommissie Wonen/BZK, de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken, de Fractievoorzitters, de Beleidsadviseurs, de Ambtenaren WOZO, de Ambtenaren DMO, de Ambtenaren Werkgroep/Stuurgroep Wonen, de Ambtenaren Sociale Zaken en de Stakeholders vanuit dezelfde gremia. Download hier het overzicht…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

4 Reacties

 1. Dit is een goede zaak, maar gepensioneerde Nederlanders in het buitenland en hun rechten zie ik nergens. Deze mensen verdienen ook een stem via deze koepel?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Inderdaad, wij expatters worden weer over het hoofd gezien terwijl de VBNGB juist voor
  onze belangen zou opkomen.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
  • De VBNGB komt inderdaad voor uw belangen op. Dat gebeurt echter niet als onderdeel van de Seniorencoalitie, maar separaat dan wel in samenwerking met de stichting GOED en de Stichting Nederlanders Buiten Nederland. Doorgaans schrijven wij een brief aan de verantwoordelijke minister of staatssecretaris, afschrift de betrokken Kamercommissie. Ook posten wij problemen bij de EU, bij het platform AGE of bij één of meer Europarlementariërs. Wij voeren ook (video)gesprekken met de overheid.
   Binnen de Seniorencoalitie zouden wij op grond van het ledenaantal weinig recht van spreken hebben. De ANBO heeft 124.000 leden, de Koepel 145.000 en de NOOM 400.00. De knap 700 leden van de VBNGB steken daar wat mager bij af.

   Antwoord
 3. Ontvangt u pensioen van een Nederlandse Bedrijfspensioenfonds of een Nederlandse Bedrijfstakpensioenfonds dan is het goed om na te gaan of uw pensioenfonds is aangesloten bij de Koepel Gepensioneerden. Zo ja, dan worden uw belangen als Nederlandse pensioengerechtigde door de Koepel behartigd. De eventuele gevolgen op uw pensioen van het in het buitenland wonen worden natuurlijk niet door de Koepel behartigd.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.