Selecteer een pagina

Minijob naast uw pensioen – Waar u op moet letten als u in Duitsland woont en een pensioen uit Nederland of België ontvangt

Bron: Grenzinfo.eu 12.06.2024 Als u in Duitsland woont en wat extra geld wilt verdienen met een bijbaantje naast uw pensioen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de ziektekostenverzekering als u een pensioen uit Nederland of België ontvangt. Pensioen uit Duitsland en Nederland of België Als iemand zowel…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

2 Reacties

 1. 1. MiniJob, waarom Mini?
  2. Qua titel is niet duidelijk dat het gaat over inwoners van Duitsland
  3. Spelfout(en), bv “in het land dat het pensioen uitbetaald” mz ‘.. uitbetaalt’.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. 1. Minijob. Zo wordt het nou eenmaal in Duitsland genoemd. Vroeger heette het 400 € Job, maar door de inflatie werd het bedrag steeds hoger, vandaar de algemene benaming Minijob.

  2. Dat is waar, maar gelukkig begint het artikel met “Als u in Duitsland woont …” Het wordt dus snel duidelijk.

  3. TJa deeën en teeën, het blijft een probleem. Ik wijt het aan de Mammoetwet.

  2 en 3 zullen we corrigeren.

  De Minijob is bedoeld als tweede baantje voor iemand met een laag of zonder inkomen. Het moest vooral eenvoudig zijn, zonder belasting, sociale verzekering en ziektekostenverzekering. Bedoeld ook voor mensen die via een partner al verzekerd waren. Er ontstonden problemen toen mensen uit het buitenland, bijvoorbeeld Nederland, in Duitsland een Minijob namen en er te laat achter kwamen dat zij niet automatisch verzekerd waren, wat bij “normale” werknemers in Duitsland wel het geval is. Daar is kennelijk een mouw aangepast.

  • Hoedanigheid: - Bestuurslid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.