Selecteer een pagina

Staat van het Consulaire 2024

jul 2, 2024

Beste leden, De minister van Buitenlandse Zaken heeft in een jaarlijkse brief aan de Tweede Kamer over “de Staat van het Consulaire” bericht. Hierin staat onder meer de consulaire dienstverlening aan Nederlandse burgers in het buitenland beschreven. De brief is bijgevoegd. Roy Meijnderts Secretaris Klik hier voor deze brief.

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

4 Reacties

 1. Bla, bla, bla, en ‘de burger centraal’, nou daar merk ik niets van. Vanuit Zuid West Frankrijk toch 800 km reizen naar Parijs om je ID te laten verlengen, of naar Nederland, waar ik ook nooit meer kom. “Gweldige” dienstverlening van Nederland!

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Inderdaad de service aan buitenland wonende Nederlanders is belabberd wij moeten 3,5 uur rijden voor de aanvraag van id kaart en later nog eens een keer omdat je het af moet komen halen. Enorme tol en brandstofkosten. Maar als je in de Algarve woont)ik dus niet , dan komen ze wel op locatie moet je ook nog flink voor betalen maar andere regios´s zie of hoor je nooit wat van. Belachelijk bovendien dat je het in Nederland ook maar op 3 plaatsen kan doen.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 3. Was een ramp in La Nucia.
  De site was niet bereikbaar en dat zou beter moeten en denk dat ze meer plaatsen frequenter zouden moeten bezoeken.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 4. Vanmorgen bij de intro van de nieuwe regering zag en hoorde ik dat de premie zorgverzekeringen wordt verhoogd. Dit gaat deels gecompenseerd worden door een lager tarief inkomstenbelasting. Nu hebben Nederlanders wonend in Duitsland en belastingplichtig in Duitsland al dan niet belasting betalend in Duitsland niets aan een lager tarief in Nederland. Ik moet nog gaan uitvinden wat, hoe en wanneer dit zijn uitwerking zal hebben en of dit voor Nederlanders wonend buiten Nederland maar premie betalend in Nederland (via het CAK) aangepast gaat worden.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.