Selecteer een pagina

Italiaanse toestanden

boek-italiaanse-toestanden-stef-smulders“Wat een geweldig boek!” Korte humoristische verhalen over het leven en overleven in Italië en een vrolijke kennismaking met de gewoonten en gebruiken van de Italianen. Over maffiose makelaars, Mussolini-achtige aannemers, louche loodgieters, Italiaanse burenruzies, misdadige dierenartsen, ziekenhuisavonturen, het leren drinken van wijn, het eten van pizza, theaterbezoek, truffelhonden en nog veel meer!

In 2008 emigreerde de auteur Stef Smulders met man en hond naar het zonnige Italië om daar Bed en Breakfast Villa I Due Padroni te beginnen. Maar voor ze de eerste gasten konden ontvangen moesten er heel wat hordes genomen worden …

In 2014 deed Stef verslag van zijn belevenissen bij het kopen en verbouwen van een huis, het verkrijgen van een burgerservicenummer en een bankrekening, het inschrijven bij de gemeente en bij het ziekenfonds, het importeren van een auto en tal van andere zaken die tal van (bureaucratische) moeilijkheden opleverden. Deze problemen kwamen telkens op geheel Italiaanse wijze tot een oplossing, wat vaak tot gefronste Hollandse wenkbrauwen en hilarische taferelen leidde.

Wat een geweldig boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar Italië, en graag wil weten hoe het leven er werkelijk is. Heerlijk om je onder het genot van een goed glas wijn even te laten meeslepen in het bizarre bestaan van de Italianen.

boekcover-italiaanse-toestanden-2-stef-smuldersDe lezer ontmoet in de verhalen talloze karakteristieke Italianen, van sympathiek tot schurkachtig, van ontroerend tot onbeschaamd. Echte Italianen van vlees en bloed, soms cliché, soms onverwacht origineel. Maar altijd de moeite van het leren kennen waard.

In 2016 schreef de auteur het vervolg Meer Italiaanse Toestanden. Over Italiaanse vrienden, Italiaanse priesters, de Italiaanse APK, Italiaanse verkiezingen, Italiaans koken, Italiaans wijnproeven, Italiaanse professoren, Italiaanse processies, Italiaanse postkantoren, Italiaanse bibliotheken, Italiaanse muzikanten, Italiaanse huisartsen, het Italiaanse weerbericht, en heel veel Italiaanse uitdrukkingen, zoals non ci sono problemi, di fiducia, tutto a norma, pronto soccorso, patate in testa, alle urne, fannulone, enzovoort.

Inkijkversie Italiaanse toestanden, 2014 (pdf)

Inkijkexemplaar Meer Italiaanse toestanden, 2016 (pdf)

Bestelinformatie voor beide boeken op bol.com

Bronnen: Mondi.nl, site van de auteur

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.