Selecteer een pagina

Franse Ministerie van Financiën erkent onrechtmatig geheven sociale premies – vervolg

feb 5, 2016

Goed nieuws voor degenen die CSG betaalden over hun inkomsten uit kapitaal. Het Franse ministerie van Financiën accepteert deze consequentie van het arrest de Ruyter. Iedereen die kan aantonen onder het sociale regiem van een ander land dan Frankrijk te vallen kan die CSG terugvragen.

Lees hier het persbericht van het Franse ministerie van Financiën van 5 februari 2016. Het in dit persbericht genoemde bewijs van verzekering kunt u opvragen bij de SVB te Breda. Vraag om een in het Frans gestelde verklaring.

Lees hier ons eerdere bericht over dit onderwerp, met het eerdere persbericht van hetzelfde ministerie van 20 oktober 2015.

En lees hier het bericht van Nico Roos over de uitspraak van het gerechtshof in Bordeaux dat besliste dat verdragsgerechtigden net als personen die niet in Frankrijk sociaal verzekerd zijn geen premies CSG/CRDS verschuldigd zijn over hun vermogensinkomsten voor de jaren waarvoor het arrest geldt (2012 t.m 2015).

0 reacties