Selecteer een pagina

KBB regeling – vertalingen van inkomensverklaring in alle talen van de EU-landen eindelijk op de site van de belastingdienst

jul 28, 2016

Op de site van de NL Belastingdienst vindt u sinds kort vertalingen van de inkomensverklaring (formulier) en de toelichting bij de inkomensverklaring in alle talen van de EU-landen plus IJsland. Deze lijst is nog niet compleet, binnenkort wordt de lijst aangevuld.

De NL Belastingdienst geeft inmiddels zelf nu ook aan dat u de inkomstenverklaring niet meer voorafgaand aan uw aangifte moet inleveren of meesturen (lees het ingevoegde kader bij: “Let op”). Dat is in veel EU-landen feitelijk onmogelijk gebleken. De VBNGB heeft daar meerdere malen op gewezen, laatstelijk nog in een brief van 3 juli 2016 aan de Vaste Kamercommissie voor financiën.

Lees hier onze Factsheet 2016/3 over alle KBB-problemen die de VBNGB signaleert.

3 Reacties

 1. Wat is een KBB-regeling? Waar staan de letters KBB voor?

  Antwoord
  • KBB staat voor Kwalificerende Buitenlandse Belastingplicht. U leest er hier op onze site meer over.

   Antwoord
 2. Geacht Bestuur, ik snap niets van het hele verhaal over de inkomensverklaring. Dat ligt niet aan uw uitleg, maar aan mij. Er is zoveel onduidelijkheid over wat ik lees.
  Wat ik niet begrijp is waarom Nederland zoveel invloed wil houden op de belastingaangiften in het buitenland of is dit weer een EU afspraak?? Het is mij allemaal te ingewikkeld… Ik woon al 14 jaar permanent in Spanje, betaal hier belasting en toch moet ik ieder jaar een belastingformulier invullen voor Nederland ” om mijn bijdrage CZ te bepalen ” zegt men……. Door Nederland ben ik gedwongen onder de spaanse seguro social te vallen omdat ik geen particuliere verzekering kon afsluiten naast mijn bijdrage in Nederland. U weet wat dat inhoud. lange wachttijden etc.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.