Selecteer een pagina

Grensoverschrijdende gezondheidszorg – evaluatie van de rechten van patiënten

De Europese Commissie (EC) heeft een consultatie gestart waarop burgers kunnen reageren tot 27 juli 2021. De EC is met name geïnteresseerd in de feedback van belanghebbenden en personen die ervaring hebben met het zoeken naar geplande gezondheidszorg in een ander EU-land op basis van de richtlijn betreffende de rechten van patiënten bij grensoverschrijdende gezondheidszorg, of in het kader van de EU-samenwerking op het gebied van zeldzame ziekten, met name in het kader van de Europese referentienetwerken voor zeldzame, weinig voorkomende en complexe ziekten.

Op de website Grensoverschrijdende gezondheidszorg – evaluatie van de rechten van patiënten (europa.eu)  kunt u meer informatie en toelichting vinden.

Hier kunt u ook lezen hoe u aan de consultatie kunt deelnemen en hoe u uw feedback via de website of het email adres sante-cross-border-healthcare@ec.europa.eu  met de EC kunt delen.

In de bijlage de vragenlijst van de EC, waarbij de vragen die in Hoofdstuk  II staan (pagina 9) en eventueel Hoofdstuk III voor u relevant kunnen zijn.

1 Reactie

  1. Bijlage 2: Reactie staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op verzoek vaste commissie VWS – EU Raadpleging “Grensoverschrijdende Gezondheidszorg – evaluatie van de rechten van patiënten”
    In de procedurevergadering van 26 mei 2021 heeft de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de minister voor Medische Zorg en Sport te verzoeken om een reactie betreffende een drietal stukken, te weten de Europese raadpleging “Grensoverschrijdende gezondheidszorg – evaluatie van de rechten van patiënten”; Europese raadpleging “Digitale gezondheidsgegevens en –diensten – Europese ruimte voor gezondheidsgegevens”; en het door de WHO voorgenomen internationale verdrag bestrijding pandemieën.1
    Lees verder op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/08/18/reactie-eu-raadpleging-grensoverschrijdende-zorg

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.