Selecteer een pagina

Buiten Nederland een paspoort of ID-kaart aanvragen bij u in de buurt

sep 5, 2022

Bron: Nederland Wereldwijd

Woont u buiten Nederland? En moet u ver reizen om een paspoort of ID-kaart aan te vragen? Bekijk dan of de ambassade of het consulaat-generaal tijdelijk in uw regio is. U kunt dan een paspoort of ID-kaart aanvragen bij u in de buurt.

Klik hier voor het gehele bericht.

17 Reacties

  1. Voor ons zijn mogelijkheden in Nederlandse grensgemeenten de handigste oplossing. We reizen enkele keren per jaar heen en weer.

    Antwoord
  2. Ha, ha, ha, weer zo’n ‘prachtige’ oplossing van de Nederlandse overheid.
    Wij wonen 60 km ten zuiden van Toulouse. Vanwege bezuinigingen zijn alle consulaten in Frankrijk gesloten voor paspoorten/ID’s.
    Wél is een volledige ambassade in Burkino Faso, een zandbak in Noord Afrika geopend.
    Wie daar woont, God mag het weten. In ieder geval niet die 40.000 Nederlanders woonachtig in Frankrijk!
    Wij moeten, of naar Parijs: kleine 900 km, of nu naar Straatsburg: 1079 km reizen.
    Prachtige oplossing van de Nederlandse overheid!
    P.s. ik betaal ook nog steeds inkomstenbelasting in Nederland!

    Antwoord
    • Sorry maar in Burkina Fasoo werken heel veel Nederlandse artsen, verpleegkundigen, en hulporganisaties. Ik vind uw reactie kort door de bocht.

      Antwoord
  3. Frankrijk; alleen voor de politici, Straatsburg, ofschoon er tienduizenden in het zuiden wonen, geen enkele plaats om dit aan te vragen. 😡

    Antwoord
    • Nou ik heb de reactie ook op Nederlanders.fr gezet.
      Je zou eens moeten zien wat de reacties zijn.
      Een beetje reizen is niet erg, neem de blablabus voor 29 euro, Nederland moet ook bezuinigen.
      Allemaal van Nederlanders die in de buurt van Parijs, Straatsburg of het noorden van Frankrijk wonen.
      Ik ben slecht ter been, mijn gezondheid is niet goed.
      Toulouse, 60 km was nog net te doen.
      Wél kreeg ik het aanbod van de ambassade in Parijs om niet te hoeven verschijnen.
      Mijn ID zou dan 200 euro kosten en maar Eén jaar geldig.
      Prachtige oplossing toch?

      Antwoord
  4. Wat als ik regelmatig terug in Nederland kom kan ik daar dan ook nog mijn paspoort gewoon aanvragen of moet ik dat toch in mijn woonland doen.??

    Antwoord
    • Zie deze link

      Antwoord
  5. O hemel, ik dacht dat ze zich hadden bedacht bij de ambassade in Parijs en dat ze toch de vliegende brigade weer op pad zouden sturen. Dat waren aardige dames, die efficiënt werkten. Nu moet ik (82) helemaal naar Parijs reizen. Ben ik geen Nederlander?

    Ze hebben alle consulaten destijds voorzien van peperdure vingerafdruk-apparatuur en ze vervolgens gesloten (om te besparen). Alleen bedrijven kunnen er nog terecht, maar de gewone burger, oud en/of invalide, moet het maar uitzoeken. Nogmaals: zijn wij geen Nederlanders?

    Antwoord
    • In Burkino Faso wonen 729 Nederlanders permanent,
      in Frankrijk zijn dat rond de 40.000 Nederlanders.
      Dat er mensen uit hulporganisaties helpen in Burkini Faso wil toch niet zeggen dat zij er permanent wonen.
      Die doktoren en verpleegkundigen zullen best een keer, of zelfs meerdere keren per jaar naar Nederland terug gaan, waarschijnlijk betaald door hun hulporganisaties, en kunnen dan een ID of paspoort laten verlengen.
      Wij wonen officiël niet meer in Nederland, maar moeten wel een flinke afstand afleggen en het zelf betalen.
      Mensen die niet permanent in Burkino Faso wonen worden verblijd door nota bene een hele ambassade.
      Het is net als Theodora aangeeft: oudere Nederlanders moeten minimaal 900 km reizen voor verlenging van paspoort of ID.
      Mensen die niet permanent in Burkini Faso wonen (en dan tel ik even dat kleine groepje van 729 Nederlanders met een migratieachtergrond niet mee) hebben de mogelijkheid van Nederland.
      Nederland is voor mij 1350 km!

      Antwoord
  6. En waarom bestaan er paspoorten die slechts één jaar geldig zijn en €200 kosten? Voor de derde keer: zijn oude en/of invalide mensen geen Nederlanders? Waarom niet een geldigheid van 10 jaar, zoals voor alle anderen? Die eenjarige geldigheid zou toch verboden moeten zijn? Dan wil ik er best meer voor betalen.

    Natuurlijk zijn er landen die vele malen groter zijn dan Frankrijk, maar waar je minder ver hoeft te reizen om bij een consulaat te komen

    Antwoord
  7. Krijg je dan een paspoort met nfc zodat je de DigiD app kunt gebruiken? Natuurlijk niet, dus nu veel moeite om DigiD te vernieuwen, 1e keer net mislukt. Probeer het weer.

    Antwoord
  8. Ja in tijdperk van digitaal is nog altijd ingewikkeld om paspoort te verlengen in buitenland ( of DigiD of rijbewijs etc) in Australië is het ook groot probleem. Daar hebben we alleen een general consul in Sydney waar je paspoorten en DigiD codes kan regelen maar dat is 4000 km verder van waar wij wonen in Perth WA . Gelukkig hebben na veel lobbyen een particuliere ondernemer VFS gekregen die paspoort verlengen kan doen in WA . Maar als je in noorden van WA woont moet je nog steeds 2000 km reizen … Er komt 1 keer per jaar een reizend team naar de 4 grotere steden in Australië maar die afspraken zitten in mum van tijd vol dus dan moet je alsnog naar Sydney of Schiphol…

    Antwoord
    • Een planning van het reizend team en de frequentie van die bezoeken wil de Nederlandse ambassade in bv Jakarta niet geven. U moet maar regelmatig zelf even checken op de website van BZ wanneer het weer zover is.

      Antwoord
  9. Blijft een rare zaak. Dat we Ambassades hebben, die GEEN consulaire dienstverlening kennen, zoals in mijn woonland Litouwen. Betekent dus afreizen naar een ander land waar dan wel een paspoort gemaakt kan worden. Kennelijk is het besef bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet doorgedrongen, dat we nu met deze enorme crisis met hoge inflatie en de pan uitrijzende energiekosten, burgers niet kunnen opzadelen om een paspoort of andere noodzakelijke documenten tegen veel te hoge kosten moeten verwerven. Het denken moet echt radicaal om !!!!!! Uitgangspunt zou moeten zijn, dat het verwerven van dit soort documenten voor Nederlanders in het buitenland: “De digitale route” zou moeten zijn. Alleen op deze manier zijn de kosten voor de betrokkenen nog te behappen. Ben alleen bang, dat met het huidige ambtenarenkorps, dat niet haalbaar zal zijn. Zij zijn vastgeroest in hun procedures van nu. Dat is ook duidelijk te zien in dit nu gepresenteerde verhaal.

    Antwoord
    • Ik heb de dubbele nationaliteit nederlands/frans.
      Gezien het gedrag van de nederlandse overheid, begonnen in 2006 met de Zvw, wens ik geen nederlander meer te zijn. Mijn nederlands paspoort is verlopen en op een gegeven moment kan ik geen nieuw aanvragen, ik verlies het nederlanderschap, kosteloos.
      Ik raad dus een ieder wonende in Frankrijk aan de franse nationaliteit aan te nemen en het nederlanderschap aan de wilgen te hangen.
      Emotionele overwegingen spelen in dit geval voor mij geen enkele rol.

      Antwoord
  10. Theodora wil zelfs best meer betalen voor een paspoort,
    Ik vraag mij af wat het zovele extra werk is dat een ambassade (Ministerie van Buitenlandse zaken) heeft voor het maken van een paspoort voor Nederlanders wonende buiten Nederland.
    Ik sta gewoon nog geregistreerd in Nederland, als woonachtig in Frankrijk.
    Per slot van rekening weet de belastingdienst mij ook elk jaar te vinden.
    Wat rechtvaardigd de opslag op het paspoort?

    Antwoord
  11. Ja, enige jaren geleden zou er een proef gedaan worden met digitaal stemmen voor de Tweede Kamer. Is afgeblazen. Ze zijn eenvoudig nog niet zo ver. Over twee eeuwen misschien?

    Laat staan een NL paspoort! Dat is zo’n begerenswaardig document, dat je daar wel extra digitale veiligheidsmaatregelen op moet loslaten…

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.

Factsheet