Selecteer een pagina

Persbericht en Rapport Banken enquête: “En toen zegde de bank mijn rekening op”

jun 30, 2023

Beste leden,

Wij hebben eerder melding gemaakt van de enquête over het gedrag van Nederlandse banken ten opzichte van emigranten en veel leden en niet-leden hebben eraan deelgenomen. Om een zo groot mogelijk aantal respondenten te krijgen hebben de stichtingen SNBN en GOED en de VBNGB de handen ineengeslagen. Het eindresultaat is nu klaar en wordt hiermee gepresenteerd. Over eventuele vervolgacties en resultaten zullen wij natuurlijk nader berichten.

Met vriendelijke groet,

Roy Meijnderts,
Secretaris VBNGB

Klik hier voor het gehele Persbericht (pdf).

Klik hier voor het Rapport Banken enquête (pdf).

10 Reacties

 1. Fijn dat hier iets aangedaan wordt. Mijn rekening bij ING Emmen dreigde ook opgezegd te worden omdat wij naar Haren (D) waren verhuisd. Ik heb toen via Grenspostadres.NL een adres genomen voor mijn NL Post bij de Spar in Zwartemeer. Aan ING doorgegeven dat dit mijn nieuwe huisadres is. Leugentje om bestwil want je kun op hun site wel een adreswijziging doorgeven maar niet naar een postadres. Deze situatie gaat al meer dan 5 jaar uitstekend en dat voor een laag jaarbedragen van € 18,50. ING werkt dit zelf zo in de hand.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
  • Wat is het feitelijke nut een bankrekening bij een Nederlandse bank in Nederland aan te houden?

   • Hoedanigheid: - Lid
   Antwoord
   • Omdat sommige van mijn pensioen uitkeerders het vertikken mijn pensioen zonder extra kosten op mijn Duitse bankrekening over te maken.

    • Hoedanigheid: - Lid
 2. ABN AMRO heeft enige tijd geleden de maandelijkse kost verhoogd met twee euro omdat ik in het buitenland woon.
  joris witkam, belgie

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
  • Vreemd ik woon al 8 jaar in Portugal en heb een ING rekening op mijn Portugese adres. Ik betaal wel iets voor buitenlandse rekening houder.

   • Hoedanigheid: - Lid
   Antwoord
 3. Ik steun van harte uw initiatief, om het recht op een Nederlandse bankrekening te behouden.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 4. De Rabo en de ASN spaarrekeningen brengen ons nu ook maandelijks een extra bedrag in rekening, omdat we in Frankrijk wonen. Bovendien kost het bij de Rabo 0.75 als we (maximaal) 300 euro opnemen.

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
 5. ING heeft onze rekening opgezegd omdat wij niet konden bewijzen dat wij belasting hadden betaald in Canada. Als ik op vacantie ga moet ik dan mijn belasting bewijzen meebrengen???? Wat voor gekheid is dat??? Dat gaat niemand iets aan! Zij wilden het nummer hebben dat ik gebruikte op mijn belasting in te zenden. Ben de bank uitgelopen!!
  Kreeg een bericht dat ik een maand mog gebruiken om de rekening te sluiten.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 6. Zeer opmerkelijk. Wij hebben vanaf 1965 opeenvolgend in de volgende landen gewoond en gewerkt. Australië, de VS, Verenigde Arabische Emiraten en nu Duitsland. Nimmer een probleem gehad een rekening te openen, op te zeggen of zoals nu een rekening aan te houden in Nederland. Geen probleem bij de Algemene Bank Nederland – Amsterdamsche Bank noch de Raifaissen- Boerenleenbank. Is dit iets persoonlijks en of van de laatste tijd?

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 7. ING Belgie is onbetrouwbaar v.w.b. investeringen in fondsen. Ze manoevreren eigengereid met nummers van fondsen, voegen die samen en eindigen met eigen fondsnummers van NN waarbij de USD waarde vernietigd wordt.
  Of een zgn. Clickfonds, dat redelijk profitabel was, ineens wordt opgezegd en uitgekeerd in geld zonder verdele mededeling.
  Dat kan dus allemaal ?
  Of een investment rekening geopend zonder mijn medeweten en de overgebleven investering wordt overgeheveld van de bestaande rekening naar de nieuwe met een nieuwe “aanschafprijs” die verder de basis wordt voor de winstberekening voor de belasting in het buitenland.
  Puur ongenoegen dus en wegwezen per eerste gelegenheid als dat geen verdere verliezen opleverd.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.