Selecteer een pagina

Aanvraag reisdocumenten: bezoeken consulair team ambassade Madrid aan de regio in 2019

feb 21, 2019

Nederlander die niet in staat zijn om in Madrid een reisdocument aan te vragen, kunnen in aanmerking komen om dichter bij huis een aanvraag te doen. In 2019 reist het consulaire team van de ambassade Madrid opnieuw naar verschillende Spaanse regio’s.

Wanneer u als Nederlander niet in staat bent om naar de ambassade te reizen om een paspoort en/of identiteitskaart (NIK) aan te vragen, dan kunt u in aanmerking komen om dit te doen bij het rondreizende consulaire team van de ambassade Madrid.

U moet wel met een medische verklaring kunnen aantonen dat u niet kunt reizen.

Meer informatie hierover kunt u vinden door op de onderstaande links te klikken.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/21/bezoeken-consulair-team-ambassade-madrid-aan-de-regio-i.v.m.-paspoortaanvragen-2019

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/wonen-en-werken/paspoort-of-id-kaart-aanvragen-als-u-in-het-buitenland-woont

2 Reacties

 1. Zeg als VBNGB eens dat je hier niet blij mee bent …. Verwijs eens naar de inventarisatie door de NIHB over de kosten die veel Nederlanders buiten Nederland moeten maken om een reisdocument te krijgen. Doe eens iets meer dan The Voice of the Dutch Government zijn.

  Mijn belangen om op een redelijke manier een nieuw paspoort te krijgen werden in Spanje niet geborgd. Voor mij is Madrid een lange reis, met een overnachting. Het is goedkoper om naar NL te vliegen en een grensgemeente of de Schipholbalie te nemen. Die laatste werkt keurig. Ik vlieg dan wel weer niet op Schiphol, maar daar “even langs rijden” is duizend keer makkelijker dan “even naar Madrid”. Ik verwijs nog maar eens naar de NIHB inventarisatie voor andere landen waar men “even naar de hoofdstad” moet. Geen goede service. Temeer nu het klaarblijkelijk in veel landen wel degelijk anders kan. Mits je in een rolstoel gaat zitten ….

  In Spanje wonende leden van de VBNGB en haar doelgroep zullen veelal ook op afstand van Madrid wonen. En niet iedereen is ziek, zielig en gebrekkig. Een raar criterium toch eigenlijk ook ..?!

  Ik roep de VBNGB op om bij de NL overheid maar weer eens aan te dringen op de mogelijkheid voor een ieder om op de rondreis-locaties van de centrale ambassades gewoon reisdocumenten te kunnen aanvragen. Ook als je niet in een rolstoel zit. Gewoon het grondrecht op reispapieren aankaarten. Zonder een opslag van 500 of 1000%!

  Antwoord
  • In reactie op Rudi Holzhauer. Als VBNGB hebben wij het altijd spijtig gevonden dat vele consulaten geen bevoegdheid meer hebben om paspoorten af te geven. Wij hebben in het verleden bij elke mogelijkheid die wij hadden dit in Den Haag kenbaar gemaakt en gewezen op de extra kosten die dit met zich meebrengt en de toekomst zullen we dit ook zeker blijven doen.
   Wij zijn echter blij met het feit dat voor mensen die niet meer mobiel zijn, zoals o.a. in Spanje en Frankrijk, de mogelijk bestaat om van de gelegenheid gebruik te maken dit in de regio te doen.
   De doelstelling van de VBNGB (art. 2, lid 1 a van de statuten) is het behartigen van de belangen van hen die buiten Nederland—– woonachtig zijn in landen die behoren tot de Europese Unie of tot de– Europese Economische Ruimte, dan wel in Zwitserland en gerechtigd zijn – tot een pensioen(uitkering) uit hoofde van de Nederlandse sociale zekerheidswetgeving dan wel een andere pensioenregeling die vanuit Nederland wordt uitgevoerd.
   De doelstelling van het NIHB is veel ruimer hun geografisch gebied is wereldwijd en voor alle geëmigreerde Nederlanders. Wij onderhouden contacten met organisaties die zich wereldwijd inzetten en werken met hen samen zolang de belangen van onze leden niet geschaad worden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.