Selecteer een pagina

Verrekening buitenlandse bronbelasting

mrt 18, 2021

Uit: Inkomstenbelasting Vragen en antwoorden over de fiscale partnerregeling 2020

3.5 Toerekening partners; verrekening buitenlandse (bron)belasting Belastingplichtigen X en Y zijn het hele jaar fiscale partners. X is de niet-verdienende partner. Y heeft buitenlandse aandelen die onderdeel uitmaken van de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen. Op het buitenlandse aandelenpakket is dividend uitgekeerd, waarop buitenlandse bronbelasting is ingehouden. De partners willen de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen geheel toerekenen aan X. Bij wie moet de geheven buitenlandse (bron)belasting in aanmerking worden genomen voor verrekening met de inkomstenbelasting ter voorkoming van dubbele belasting? Bij Y die eigenaar is van de buitenlandse aandelen of bij X aan wie de buitenlandse aandelen worden toegerekend? Bij X. De fiscale partners moeten de te verrekenen buitenlandse (bron)belasting in dezelfde verhouding in aanmerking nemen als waarin zij de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen verdelen. Als X de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen – waarvan de buitenlandse aandelen onderdeel uitmaken – volledig in aanmerking neemt, kan alleen X de buitenlandse (bron)belasting verrekenen. Verrekening van buitenlandse (bron)belasting komt alleen aan de orde voor zover de aandelen waarop het dividend is uitgekeerd, bij de belastingplichtige tot de rendementsgrondslag behoren (grondslageis).

Lees verder op: https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/vrag_ant_fisc_part_hef_ib808101fd.pdf

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.