Selecteer een pagina

Ontevredenheid over Spaans belastingstelsel

aug 7, 2021

“Het overgrote deel van de inwoners van Spanje zegt dat het fiscale systeem niet eerlijk is. Verder meent 40,3% van de Spanjaarden dat ze teveel belastingen betalen. Dat blijkt uit de barometer van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek Spanje (Centro de Investigaciones Sociológicas, CIS).”

Lees verder op:

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/spanjaarden-ontevreden-over-hun-belastingstelsel/

2 Reacties

  1. Ik denk niet dat dit zoveel anders is als in Nederland.

    Antwoord
  2. Het klopt dat het Spaanse belasting systeem niet juist wordt uitgevoerd. Woonde van 2000 tot 2006 in Spanje en ben daarna verhuisd op advies van de Spaanse Reumatholoog naar Brazilië. Tot mijn verbazing kreeg ik een Spaanse belastingaanslag van 4572,74euro in 2020 over het jaar 2014, terwijl ik toen in 2014 al 8 jaar in Brazilië woonde. Heb deze zaak aangekaard bij een Spaanse belastingadviseur en die wilde dat ik mijn jaaropgave van 2014. Dit gedaan maar mijn vrouw was in paniek en heeft toen al 500 euro over gemaakt naar de belastingdienst in Spanje. De fout is gemaakt bij de SVB die mijn belastingbetaling heeft omgezet in heffingskoring. Waarom dit is gebeuurd heb ik gevraagd aan de SVB, volgens hen was dit op mijn verzoek gebeurd en heb om een kopie gevraagd van de omzetting van belasting naar heffingskorting met mijn handtekening daaronder. Dit kon de SVB niet aantonen en gaf aan dat er een fout was gemaakt bij de SVB, maar een correctie ook niet gekregen van de SVB. Net zoals meerdere vragen aan de SVB tot op heden niet zijn beantwoord en mij niet wenst te antwoorden op de speciale e-mail klachten van de SVB, maar wel de negatieve berichten via deze manier aan mij te geven.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.