Woonlandfactoren 2024 voor de verdragsbijdrage CAK

zie daartoe alhier:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2023-29907.pdf

10 Reacties

 1. De schroeven worden voor Duitsland aangedraaid…dus…meer betalen.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 2. Een uitleg geeft de minister niet laat staan de berekening hoe men aan dit getal komt.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 3. zie daartoe de Toelichting na de eerste tabel in de Staatscourant.

  • Hoedanigheid: - Adviseur
  Antwoord
 4. Het zou fijn zijn om was/wordt toe te voegen aan dit soort publicaties vanuit de overheid, hier hebben we weinig aan.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 5. Geacht Bestuur,
  Door de verhoging van de Wnl factor voor Duisland wil ik het volgende onder uw aandacht brengen.
  Ik geloof er niets van dat de wnl factor Duitsland voor 2024, bijna gelijk is c.q. gaat worden aan de kosten van de nl zorg.
  Voor 2022 was de factor nog 0.8138 en zou dan 2 jaar later 0.9485 zijn, we worden wederom bedonderd.
  Dan te weten dat er ook al jaren in nl wordt geroepen dat de zorgkosten de pan uit rijzen en voor 2023 weer nog grotere angst daarvoor, en zelfs voor een groot deel van de nederlanders onbetaalbaar. Het begint al met het eigen risico in nl, hoge bijbetaling in medicijnen etc. ongetwijfeld zullen er meer kosten zijn die ik niet weet.
  Wat ik wel weet is, dat ik zelf hier in Duitsland afgelopen april een heupvervanging heb ondergaan, met 2 weken opname ziekenhuis en 3 weken revalidatie in Reha, en vervoer, op kosten van Aok met een zeer geringe bijbetaling. Het zelfde ondergaan in nl, dan staat men de zelfde dag, max de 2e dag weer buiten.
  Vraag: Kan de vereniging de Wnl factor problematiek, speelt al jaren nog ergens bij de instantie,s die daarover gaan, aankaarten. Veel leden zullen u dankbaar zijn.
  Mvg. Wouter Boer

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 6. Aanvulling op mijn bericht van zo even. Hier in Duitsland is de tandarts ook in het pakket, in nl niet, weer hogere kosten voor nl.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord
 7. De VBNGB heeft wel degelijk stelling genomen in deze kwestie. Het ministerie van VWS is echter moeilijk benaderbaar in dezen. Het vaststellen van een maximum 1 voor de woonlandfactor wordt voldoende compensatie geacht voor eventuele tekortkomingen. Verder hebben de meeste andere landen geen woonlandfactor, dus waar maken we problemen over.
  Wie vindt dat de woonlandfactor in zijn woonland te hoog is, kan natuurlijk protest aantekenen, maar dan zal de fout moeten worden aangetoond. De hier naar voren gebrachte voorbeelden, de langere verblijfsduur in het ziekenhuis, het verblijf in een revalidatiekliniek en de tandarts in het basispakket, wijzen er alleen maar op dat de kosten in Duitsland op deze gebieden hoger zijn dan in Nederland, wat de woonlandfactor doet stijgen.

  • Hoedanigheid: - Bestuurslid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.