Selecteer een pagina

Algemene Ledenvergadering FANF 2017

mrt 19, 2018

Zaterdag 17 maart 2018 heb ik de Algemene Ledenvergadering van de FANF,  Fédération des Associations Néerlandaises en France bijgewoond. De vergadering vond plaats in de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Parijs.

Voorzitter Arjen van Geuns opende de vergadering met de voorzitters  van de lokale Nederlandse verenigingen en de bestuursleden van de FANF  welkom te heten en stelde het zeer op prijs dat ik namens de VBNGB aanwezig was.

De werkgroep fiscaal/juridisch meldde dat in het belastingverdrag  tussen Frankrijk en Nederland tot op heden niets is veranderd  en ziet dat ook in de nabije toekomst niet gebeuren.

De werkgroep onderwijs deed uitvoerig verslag en meldde o.a. dat het onderwijs in Frankrijk in enkele scholen  ook faciliteert met Nederlandse les.

Met zeer veel genoegen kan ik melden dat de vergadering unaniem  enthousiast reageerde over de kwaliteit van onze website  die uitblinkt door actualiteit en duidelijkheid.  Men was zeer verbaasd dat onze site door ons bestuurslid Rudi Holzhauer wordt beheerd en dat we dus geen professioneel bureau daarvoor hoeven in te huren.  De FANF wil hun site graag verbeteren maar zou daarvoor een bureau moeten  inhuren wat met een totale jaarbalans van ongeveer € 7000.00 wat problematisch is.

De vertegenwoordiger van Straatsburg, dr. Hans de Jonge, oud lid van de Europese Raad wil graag helpen met het organiseren van een bezoek aan Nederlandse parlementariërs en prefereert om die alleen in Nederland te ontmoeten en niet in Straatsburg ,waar de EU-parlementariërs veel minder tijd daarvoor hebben en volgens hem ook niet ernstig in ons geïnteresseerd zijn.  Daarbij komt dat de hotelkosten in de vergaderperiodes van het EU-parlement in Straatsburg erg hoog zijn.  Hans de Jonge heeft van senator  mr. M.P.M.van de Ven (VVD) het aanbod gekregen dat de senator contact op zal nemen met de beoogde Tweede Kamerleden teneinde een bezoek te kunnen brengen door een delegatie van de FANF en de VBNGB.  Eventueel zou juni ietwat te vroeg zijn om e.e.a. goed te regelen.

De FANF en de VBNGB bereiden beiden twee agendapunten  voor  en er zal nader gecoördineerd worden over de meest geschikte data  en de samenstelling van de delegaties.

Joep E.A. Imkamp

3 Reacties

 1. Goed te lezen dat de verhoudingen tussen de verenigingen kennelijk zeer goed zijn, dat kan toekomstige resultaten te goede komen.

  Tevens is het goed te horen dat het belastingverdrag nog wel even ongewijzigd zal blijven.

  Dank voor de info.

  Vriendelijke groet,
  Gerrit Ploeg

  Antwoord
 2. Hoe lang is “nog wel even” ?
  Dooddoener ?
  Waar is het ware verhaal ?

  Antwoord
  • Is Uw bericht ” Hoe lang enz.” bedoeld als opmerking of als vraag?
   Mocht het laatste het geval zijn, dan verzoek ik U een ietwat duidelijker en uitgebreide vraag te stellen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.