Selecteer een pagina

Ook Zweden wil meedoen met nieuwe medicijn-alliantie

Na Canada wil ook Zweden zich aansluiten bij het door Nederland gecoördineerde initiatief om kennis over nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van innovatieve geneesmiddelen onderling te delen. Dit bleek tijdens een ontmoeting tussen minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en zijn Zweedse collega’s Lena Hallengren en Maja Fjaestad (minister en staatssecretaris van Gezondheid en Sociale Zaken). De drie bewindspersonen spraken eerder vandaag in Den Haag over recente ontwikkelingen op het gebied van zorg en geneesmiddelen.

Minister Bruins is momenteel met meerdere landen in gesprek over toetreding tot het ‘International Horizon Scanning Initiative’. Dit nieuwe samenwerkingsverband, wat in oktober officieel wordt opgericht, moet landen een integraal en objectief overzicht geven van ontwikkelingen rond innovatieve geneesmiddelen ruim voordat ze op de markt worden verwacht. Het brengt de potentiële impact van nieuwe middelen in kaart en zorgt ervoor dat aangesloten landen, en daarmee ook patiëntenorganisaties, artsen, ziekenhuizen en zorgverzekeraars, zich voor kunnen bereiden.

Lees verder op:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/09/04/ook-zweden-wil-meedoen-met-nieuwe-medicijn-alliantie

1 Reactie

  1. Moet ik nou onder de indruk zijn? Voordat ze zich gaan bezighouden met een samenwerkingsverband voor innovatieve geneesmiddelen kunnen ze zich beter eens gaan richten op een samenwerkingsverband dat er voor zorgt dat er voldoende geneesmiddelen voorhanden zijn.
    In Europa bestaat al jaren een schrijnend tekort aan geneesmiddelen, met name aan corticosteroïden en aan medicijnen voor kankerpatiënten en patiënten die lijden aan Parkinson. Laten ze maar eens gaan samenwerken om die tekorten op te heffen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.