Selecteer een pagina

Tarieven reisdocumenten 2021

nov 9, 2020

Voor paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten gelden maximumtarieven. Er gelden aparte tarieven voor bijvoorbeeld nooddocumenten en spoedleveringen.

Lees verder op:

https://www.rvig.nl/reisdocumenten/tarieven-reisdocumenten

8 Reacties

 1. Ik heb 5 jaar geleden mijn ID (en van zoon) laten verlengen door de ambassade in Parijs/buitenlandse zaken, omdat ik ziek was en niet naar Parijs kon gaan.
  Jonge, jonge, wat hebben ze daar moeilijk over gedaan.
  Ik heb meer dan 120 euro per ID moeten betalen, vanwege de uitzonderingssituatie en de complexiteit (?).
  En dan nog pochen dat je Nederlanders in het buitenland zo goed helpt!

  Antwoord
  • Dat interesseert die ambtenaren écht niet, concurrentie is er niet en voor een betere service krijgen ze geen cent méér. Ze weten bij voorbaat op 1 januari wat ze 31 december verdiend hebben, waarom zouden zij dienstverlening optimaliseren!? Zo werkt het helaas!!!

   Antwoord
 2. ‘Maximumtarieven’?
  Wordt dan wel eens minder in rekening gebracht?

  Antwoord
 3. Creativiteit is één van deugden die menige gemeente heeft als het om geld gaat. Wat ik echter niet begrijp en mij daar zeer boos overmaak, is het verschil in tarieven dat een gemeente in rekening mag brengen voor het leveren van een Nederlands paspoort. Een paspoort dat eigendom is en blijft van de Nederlandse staat!. Het tarief dat een gemeente maximaal in rekening mag brengen is door de overheid vastgelegd. Zijnde € 32,87. Zowel voor een 5 als en 10 jarig paspoort. Woon ik echter in België en rijd ik vervolgens naar Bergeijk om mijn paspoort ter verlengen, mag deze gemeente mij € 70,82 in rekening brengen. De werkzaamheden zijn naar mijn mening gelijk aan die van inwoner “Joop” van Bergeijk. Het kan zelfs zijn dat ik meer inkomstenbelasting aan de staat afdraag dan deze “Joop”. Mogelijk kan mij iemand uitleggen waarom hier dat verschil moet zijn.

  Antwoord
 4. Soortgelijke ervaring met een z.g. grensgemeente. Nieuw paspoort aanvragen, verlengen kan niet meer. Inschrijving Duitse Gemeente meegenomen, kortom alles compleet. Afspraak gemaakt. Waren ruim een uur te vroeg. Alle bali’s geen klanten wel bezet door balikluivers. De mevrouw die ons later hielp, liep koffie te halen voor anderen en een beetje te lummelen. Op de afgsproken tijd (wij hadden ons eerder gemeld) verschijnt het nummertje. Duitse inschrijving afgekeurd. Uw nationaliteit staat niet op de inschrijving. Maar mevrouw wat staat hier in mijn paspoort (nog steeds geldig)? Dat telt niet mee u kunt inmiddels wel Duitser zijn geworden. Mevrouw daar is een wachttijd van 8 jaar verbonden en dan nog wat. Ik mag toch eventueel een dubbele nationaliteit hebben. Dat is alleen aan mensen met een Turkse of Marokaanse achtergrond voorbehouden. Geldt niet voor Nederlanders. Derhalve liet zij mij 1000 km heen en weer fietsen. Je zou ze.

  In het rapport wordt geen melding gemaakt van ervaringen van zakenmensen al dan niet gestationeerd in den vreemde. Een 50 jaar geleden toen ik nog van hot naar her over den aardkloot vloog en getationeerd was in het Midden Oosten heb ik niets dan perfecte medewerking van ambassades en consulaten ondervonden. Toentertijd hadden de ambassades nog Lanbouwattaché’s en gingen echt uit hun weg te helpen bij het werven van klanten. Ook bij het verkrijgen van betalingen. Vooral landen in Oost Afrika beschikten over weinig deviezen en voor commerciele banken was het moeilijk Letters of Credit af te geven. Het delcredere risico kon wel afgedekt worden bij de NCM vooral voor wat betreft het politiek risico. De importeurs betaalden allemaal perfect in locale valuta dat alleen als behang gebruikt kon worden. Nu nog het gewisseld krijgen in echt geld zoals Engelse Ponden (in vele landen toen nog de voorkeur) en green backs. Zaak was dus boven op het stapeltje te komen bij de Centrale Banken die beschikten over de weinige deviezen. De ambassades hebben daar voortreffelijk bij geholpen. (gingen mee bij bezoeken) Ook de ambassades en consulaten in het Verre Oosten een pluim. Dan te bedenken, geen internet, telefoon sporadisch en met een beetje geluk een telex indien men geluk had dat de elektriciteit werkte. Het lukte altijd om na dagen weer contact te hebben met het thuisfront (kantoor en één richting) en dook je weer op vanuit een ander land.

  Het enige probleem voor wat betreft de Staat der Nederlanden was het zwarte vod. Toch wel redelijk veel problemen gehad bij de grenzen waar men niet geloofde dat het een echt paspoort was, handgeschreven en met een soort nietje door de foto. Het was dat het wemelde van de visa (extra dik exemplaar + een tweede anders kreeg je de visa niet op tijd) dat met hangen en wurgen overtuigd raakte. Toentertijd hadden z.g. derde wereldlanden reeds een behoorlijk uitgevoerd paspoort a la UK of USA model.

  Antwoord
 5. De makke is dat bij een Nederlandse ID kaart er geen adres op staat. Een Duitse ID kaart (Ausweiss) draagt dit wel. Nederlanders kunnen geen Duitse kaart aanvragen. Op het paspoort staat ook geen adres. Op het Duitse Führerschein ook niet. Lastig. 1) De Duitsers zover krijgen om ook aan EU burgers een Duitse kaart af te geven desnoods met aantekening van nationaliteit of 2) op de NL kaart een (Duits) adres kunnen zetten.

  Ik zie er echter tegen op weer naar een grensgemeente te moeten. Niets dan lof bij de Duitse Behörden die alles vriendelijk en voorkomend ter plekke in orde maken zoals een attest de vitae bijvoorbeeld of het omwisselen van een NL rijbewijs naar een Duits en 15 jaar geldig voor € 30,-.(attest gratis)

  Antwoord
 6. In NL 34+ € voor een 10-jarig PP.
  In Parijs 142+ € voor een 10-jarig PP bij het consulaat.
  Is dus 4x zo duur.
  Plus :
  20 € voor een speciale foto-set bij een speciale fotograaf op/bij de Champs Elysees.
  Want de standaard franse pasfoto uit een automaat (5 €) mag dan weer niet van het consulaat => paniek-race door Parijs want anders sluit de balie en moet je een dag later terugkomen of weer opnieuw een afspraak maken, t.z.t., o.o.v.
  Plus :
  Reiskosten woonplaats v.v. Parijs.
  Tel uit je winst.
  Voor sommigen is het goedkoper een vliegticket naar Schiphol te nemen en dan daar een PP te laten aanmaken, dan naar Parijs te reizen + overnachten.

  Antwoord
  • Een beetje goede fotograaf heeft software van alle Europese landen in zijn computer staan. Zo kunnen wij hier pasfoto’s voor Frankrijk (uiteraard) maar ook voor Nederland laten maken.
   Mijn zoon gaat aan een Hogeschool in Gent studeren, dus ook meteen maar de Belgisch Vlaamse editie van de pasfoto’s laten maken.
   Bizar, dat er in één Europa niet dezelfde regels voor een pasfoto zijn. Wel is het rijbewijs, paspoort en ID in alle Europese landen geldig, met de pasfoto behorende bij dat land.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.