Bron: Stichting Nederlanders Buiten Nederland
Hoe stemden Nederlanders vanuit het buitenland?
De SNBN heeft de cijfers bekeken en in een handig overzicht gezet.
Klik hier om deze informatie in te zien.
Bron: Stichting Nederlanders Buiten Nederland
Hoe stemden Nederlanders vanuit het buitenland?
De SNBN heeft de cijfers bekeken en in een handig overzicht gezet.
Klik hier om deze informatie in te zien.
Fijn dat jullie dit communiceren, Merci.!
Bedankt voor de update. Heel jammer dat zo weinig mensen gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid om per volmacht te stemmen. Deze keer was het zo makkelijk , het kostte mij maar een kwartier werk…. nu maar hopen dat de Politieke Partijen die Nederlanders in Buitenland steunen toch ons blijven ondersteunen en zich inzetten voor alle problemen waar Nederlanders die in buitenland wonen tegen aan lopen. Ik hoor veel mensen klagen en jammer dat ze niet van hun recht om te stemmen gebruik gemaakt hebben. We hebben de politiek nodig om wetten te veranderen. Stichtingen als SNBN of GOED of VBNGB kunnen dit niet zonder ondersteuning van de Nederlanders die in buitenland wonen…
Mij is het stemmen (ook) dit keer niet gelukt. Problemen met registratie. Problemen met formlieren. Er zitten nog wel wat steekjes los.
Waar ik ook tegen aan liep is dat ik geen ondersteuningsverklaring voor een nieuwe partij kon afgeven. Daarvoor moet je namelijk even langskomen op het stadhuis in Den Haag. Gek dus dat je wel kunt stemmen per post, maar niet kunt ondersteunen per post.
Rare regels allemaal. Ik heb het gemeld bij de Kiesraad. NL stroperigheid boven alles. Antwoord ho maar.
Is het eigenlijk noodzakelijk dat er zowel een VBNGB als ook een SNBN bestaan?
Één club voor alle nederlanders in het buitenland en één speciaal voor de gepensioneerden.
De onderwerpen en belangen komen voor een groot deel overeen.
Waar ging het mis, of wat waren de redenen om niet te versmelten?
Gelukkig, naar ik meen waar te nemen, is er contact en samenwerking tussen de twee clubs.
Er zijn wel degelijk verschillen. Ten eerste in de vorm. De VBNGB is een vereniging, die contributie heft. Keerzijde van de medaille is dat de leden ook persoonlijk worden bediend. Ten tweede heeft de VBNGB de focus op de EU en enkele landen waarmee Nederland een verdrag heeft afgesloten m.b.t. de zorg, terwijl de SNBN, maar ook stichting GOED zich om de hele wereld bekommert. Ten slotte is de VBNGB er voor mensen die aanspraak maken op een pensioen of uitkering, niet op alle werkenden. De belangen lopen daardoor soms uiteen.
Met beide stichtingen heeft het VBNGB-bestuur goed contact en waar nodig en mogelijk werken wij samen.
De VBNGB zou prima kunnen “inschuiven” bij bijv. de Stichting GOED (iets minder politiek beladen dan SNBN. En daar dan de informatie over de doelgroep “gepensioneerden” aanbieden. Want is er natuurlijk best veel overlap. Zeg ik uit een bescheiden eigen ervaring.
Zie de reactie van Roy Meijnderts in deze draad.
Opmerkelijk dat z.g. links een overweldigende meerderheid behaalt bij Nederlanders in het buitenland. Kennelijk vindt men het kostelijk amusant dat de z.g. linkse mevrouwen en meneren ongelimiteerd in uw beursje kunnen graaien. U geeft hen het volle vertrouwen.