Problemen bij inloggen creditcard online ABNAMRO

mei 9, 2021

Van ons bestuurslid, Censina Apap, kregen wij het volgende bericht om dit met u te delen.

Problemen bij inloggen creditcard online ABNAMRO

Inloggen bij creditcard online van ABNAMRO kun je doen of wel door gebruik te maken van een gebruikersnaam en wachtwoord, gevolgd door een verificatie code die je via sms krijgt toegezonden, of wel door de app Credit cards van ABN AMRO op je iPhone te downloaden en activeren.

Recentelijk hebben enkele leden ontdekt dat ze geen sms (meer) krijgen via de bank.

Bij navraag kregen we de volgende toelichting:

“Voor het versturen van sms-berichten maakt ICS gebruik van een systeem waarbij het mogelijk is vele sms-berichten gelijktijdig te verzenden. Dit kan niet vanaf een gewoon telefoonnummer, maar gaat vanuit een zogeheten caller-id. Dit betekent dat onze sms-berichten niet via de telefoon maar via een sms-centrale worden verstuurd. Het verzenden van sms-berichten verloopt, afhankelijk van het oorspronkelijke telefoonnummer en de locatie waar men zich bevindt, via meerdere servers in Nederland en/of het buitenland. Helaas geven buitenlandse providers onze berichten niet altijd door. Slechts een klein aantal klanten die in het buitenland verblijven blijken hierdoor geen sms-berichten te ontvangen. ICS heeft hierop geen invloed. Onze IT-specialisten hebben uitgebreid onderzoek gedaan. We betreuren het dat, gezien de complexiteit van dit probleem, we dit niet kunnen oplossen. Uw teleurstelling in deze begrijp ik goed. Het spijt me dat we u hiermee niet verder kunnen helpen.

Wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn is dat u onze App activeert. Daarvoor zal het nodig zijn dat u tijdelijk even een Nederlands mobiel nummer invoert om een sms verificatie te kunnen ontvangen. Is de App geactiveerd, dan heeft u voor een online betaling geen sms code meer nodig, maar kunt u de opdracht goedkeuren in de App. Het buitenlands mobiele nummer kunt u daarna door ons terug laten zetten.

5 Reacties

  1. Sinds een week of 2 hebben wij problemen met betalen met onze Mastercard (van De Bijenkorf) via websites (oa Ebay en SUEZ). Het schijnt volgens ICS te maken te hebben met nieuwe beveiligingsregels die door buitenlandse websites niet goed met ICS gecommuniceerd worden. Jammer voor de klant maar volgens ICS niets aan te doen……

    Antwoord
  2. Elke betaling via creditcard (ICS) geeft aan om een ‘opdracht goed te keuren’ via de app creditcard op je gsm. Een extra stap dus. Goed opletten maar ook bij twijfel ‘niet inhalen’, dus niet goedkeuren.

    Antwoord
  3. En als je geen Nederlands GSM nummer hebt? Dan kun je die App dus niet activeren? Banken maken zich er wel héél makkelijk van af.

    Antwoord
  4. Was het weer goedkoper om e.e.a. via buitenlandse ondernemers te laten lopen? Ik vraag mij af of wij langzaam aan niet steeds meer verzanden in een moeras van IT problemen, fraude en diefstal via deze digitale weg. Vooral de banken hebben de laatste jaren hun uiterste best in gedaan om het ONS allemaal gemakkelijker te maken. Wij kunnen nu immers 24/7 bij onze gegevens en alles zelf vanuit onze huiskamer regelen. Afgelopen week nog eens getracht iemand van de ABN-AMRO aan de lijn te krijgen, niet gelukt! Wachttijden 24 min. en dat zo beetje de gehele dag door. Maar goed we moeten iets over hebben voor de uit te betalen, bescheiden, bonussen van de directie.

    Antwoord
  5. Gewoon GEEN smartphone nemen of gebruiken !
    DAT is het beste middel tegen fraudes via die “apps”.
    Een gouwe-ouwe portable telefoon zonder geheugen en dus zonder verdere “must-have” bla-apps is het beste middel.
    Die oude “domme” telefoon kan WEL gewoon de SMS’s ter verificatie van een betaling ontvangen, al loopt dat ook niet altijd vlekkeloos ( soms een uur vertraging, zie boven ! ).
    En voorkomt gedonder met allerlei andere leegslurp apps, what’s up’s, smoelboek-trucs en wat dies meer zei, voor de argeloze gebruiker versus hackers & zwendelaars.
    Blijf daarvan ver weg.
    En zet die telefoon uit als het niet absoluut noodzakelijk is om hem aan te laten staan.
    Scheelt weer privacy !
    Word je ook niet gevolgd door het doorgeven van allerlei telefoon-spionage-palen van de plaats waar je bent, aan de ongenode googelaars, met alle gevolgen van dien.
    Inbrekers weten dan ook niet dat je niet thuis bent !

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.