Selecteer een pagina

Vaccineren in Nederland

Van ons bestuurslid, Roy Meijnderts, kregen we vandaag het volgende bericht om deze met u te delen.

De Stichting Nederlanders Buiten Nederland heeft de regering een brandbrief gestuurd als onderwerp Corona en reizen.
De reden hiervoor is dat veel emigranten van mening zijn dat de geboden mogelijkheden tot vaccinatie in Nederland van niet-ingezetenen te beperkt zijn. Wij hebben hierover bericht.
De brief is te vinden in de actuele Nieuwsbrief van de SNBN.
De Vaste Commissie voor VWS van de Tweede Kamer heeft zich achter de inhoud van de brief gesteld.

3 Reacties

 1. Denk echter niet alleen aan de vaccinatie zelf, maar ook meteen hoe bewijs daarvan eventueel in een vaccinatiecarnet kan worden opgenomen en geraadpleegd!
  Ik zat afgelopen winter in Frankrijk vast, had wel recht op de gratis vaccinaties, maar omdat ik buiten de Eu (inhet VK) woonachtig ben en dus geen Franse “carte vitale” heb, kan de vaccinatie niet worden geregistreerd in het officiele “carnet” programma. Wel heb ik een papieren vaccinatiebewijs meegekregen. Mijn Engelse huisarts is echter van mening dat een in het buitenland gegeven vaccinatie niet door haar in mijn (toekomstige) Engelse NHS vaccinatiecarnet kan worden vermeld.

  Ik vrees dat een hoop mensen zullen vastlopen op de eindeloze variaties op het thema van de grensoverschrijdende vaccinatie.

  Met een beetje vooruitdenken……

  Antwoord
 2. Dank Roy voor het doorsturen van SNBN newsletter met dank aan de VBNGB voor het opmerkzaam maken op deze RIVM-richtlijn

  Antwoord
 3. Datum 24 september 2021
  Betreft Beantwoording Kamervragen van het lid Paternotte (D66) en Aukje de
  Vries (VVD)
  Geachte voorzitter,
  Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Paternotte (D66) en Aukje de Vries (VVD) over de CoronaCheck voor toeristen en andere buitenlanders of Nederlanders die in het buitenland hun vaccinatie hebben gehaald (2021Z15582 ingezonden 15 september 2021).
  Hoogachtend,
  de minister van Volksgezondheid,
  Welzijn en Sport,
  Hugo de Jonge
  Lees verder op : https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2021/09/24/beantwoording-kamervragen-over-de-coronacheck-voor-toeristen-en-andere-buitenlanders-of-nederlanders-die-in-het-buitenland-hun-vaccinatie-hebben-gehaald

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.