Selecteer een pagina

Over de vaccinatie in Nederland voor niet-ingezetenen

apr 24, 2021

Van ons bestuurslid, Roy Meijnderts, ontvingen wij het onderstaande bericht om deze onder uw aandacht te brengen.

Gisteren werd over de vaccinatie in Nederland voor niet-ingezetenen het volgende bekendgemaakt:

“Voor een deel van deze groep geldt dat ze ‘mee’ kunnen met het lopende Nederlandse vaccinatiebeleid, aangezien dat sinds kort ook (deels) gebaseerd is op eigen aanmelding. Dat wil zeggen:

Als men Nederlander is, als men beschikt over een BSN, als men beschikt over een DIGID én als men geboren is in of voor 1955, dan kan ook deze groep gestrande Nederlanders zich aanmelden voor vaccinatie.
Dat kan via de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken (op die site kun je terecht voor test- of vaccinatieafspraak). Komende tijd wordt het geboortejaar stapsgewijs steeds opgehoogd.”

Dit zal velen van u helpen. Voor mensen die niet over de DigiD beschikken, komt later een oplossing.

Degenen die zich bij de secretaris hadden aangemeld zijn al per e-mail hierover geïnformeerd.

34 Reacties

 1. Deze site gaat over een corona test.
  Ik kan geen link voor een afspraak voor een vaccinatie vinden.
  Wij wonen net over de grens in Duitsland.
  gr. Jan

  Antwoord
  • Ik had ook gezien dat de link niet werkte.
   Denk dat de website eruit ligt.
   U kunt ook bellen:
   Telefonisch een afspraak maken
   Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

   Telefonische afspraak vanuit het buitenland
   Belt u vanuit het buitenland? Dan werkt het 0800-nummer niet altijd. U kunt dan bellen naar +31 85 0659063.

   Antwoord
   • Goede middag.
    Werk het nummer voor aanvragen van een test ook voor het aanvragen van een vaccinatie?
    gr. Jan

   • Dit nummer is ook alleen voor coronatest afspraken. Voor vaccinatie afspraak bel GGD NL op 0800-7070 te bellen uit buitenland met Skype!

   • Beste
    Ik wil graag in Ned. laten vaccineren met Pfizer. In België kun je moeilijk je keuze maken, daarom ben ik niet mee eens met de belgen. In mijn familie hebben wij veel trombose. Daarom ben ik ook voorzichtig met mijn vaccinatie keuze. Afgelopen vrijdag heb mijn DigiD code en .. opgehaald, maar dat is ook zoiets dat ik mij niet heb kunnen inloggen. Mijn vraag is kan ik zonder DigiDcode ook in Ned laten vaccineren. Ik heb wel een Nl.bsn nummer en ik woon niet ver van Maastricht en Stein. Kunt u mij bellen op 0032483509561 of mailen hoe ik mijn vaccinatie kan krijgen? Mijn mailadres is sitaramkisoen @gmail.com

 2. Mooi.
  Het is te hopen dat van de hieraan voorafgaande situatie veel geleerd is. Gekmakend was het.

  Antwoord
 3. DigiD wordt niet geaccepteerd vanuit duitsland.
  Alleen met sms of id kaart. Maar werkt ook niet.

  Antwoord
 4. Hallo op de link klikken voor het maken van een prikafspraak klopt niet de link geeft alleen de mogelijkheid voor het maken van een test afspraak.

  Antwoord
  • Zie ook reactie op Jan Oude Luttikhuis.
   Hopelijk werkt dit wel.

   Antwoord
 5. Dit is een ideale oplossing voor mij, gezien mijn verhuizing van Zwitserland naar België per 01-07-2021. Door strategieën in beide landen, dreigde ik tussen wal en schip te geraken.
  Inmiddels een afspraak gemaakt.

  Antwoord
 6. De link is waarschijnlijk tijdelijk overbelast geweest. Op het moment werkt hij. Ik kreeg ook andere positieve reacties. U kunt ook rechtstreeks naar https://coronatest.nl/

  Antwoord
  • Goede middag.
   Weer geprobeerd in te loggen voor vaccinatieaanvraag:

   1. Met DigiD app (werkt niet want ik woon niet in nederland).
   2. SMS controle (werkt niet want ik woon niet in nederland).
   3. Inloggen met DigiD en ID kaart (werkt niet want dit ging pas
   in op 13 maart 2021).

   Ik weet het niet meer. Gr. Jan

   Antwoord
   • De DigiD app en sms doen het ook in het buitenland. Misschien is er iets mis. Als het niet klopt kijk bij https://www.digid.nl/ onder “foutmelding”.

 7. Ik heb nav dit bericht met de GGD gebeld en een afspraak voor eerste en tweede prik gekregen, binnen de
  periode, dat ik nog in NL ben. Dus: gewoon gaan
  Dank voor jullie bericht, ik ben er blij mee.

  Antwoord
  • Welk nummer hebt u gebeld? Het nummer dat hierboven staat is alleen voor tests en niet voor vaccinatie.

   Antwoord
   • Ik heb gebeld met 0800 7070 en uitgelegd, dat ik voor 31/5/21 2 prikken wilde ivm weer vertrek naar buitenland. Dit hebben ze geregeld. Er gaat ook weleens iets hartstikke goed.

   • Ze zijn geweldig daar hè. Heel vriendelijk en meedenkend! Iets anders dan hier in Duitsland. Toch geweldig dat dit is geregeld. Grote PLUS voor Nederland!

   • Het nummer is 0800-7070. Het is te bellen via de Skype-app als je geen mogelijkheid hebt om via het vaste telefoonnet te bellen met een 0800-nummer.
    Succes!

 8. Twee weken geleden al mijn eerste prik hier in NL gehad. Gewoon inloggen, bsn opgeven en geen enkel probleem, ik ben van 1951 en woon in Fr.

  Antwoord
 9. Goede middag. Ik heb zojuist een afspraak gemaakt maar niet via de opgegeven nummers. Die zijn onjuist!
  Men moet bellen met de GGD landelijk nummer: 0800-7070. Via doorkiezen wordt doorverbonden met de vaccinatie afspraken lijn.
  Uw gegevens worden genoteerd en binnen 1 uur na het maken van de afspraak ontvangt men een bevestigings e-mail.
  Met vriendelijke groet
  Jan Sjoukens
  Haren Duitsland.

  Antwoord
  • Mooi Jan dat je hebt kunnen regelen vanuit Duitsland. Ik ben benieuwd of ik binnen 2 weken 2 prikken kan krijgen mocht ik hier speciaal voor naar Nederland vliegem. Groeten uit Bangkok, Wouter Hazenbroek 🙂

   Antwoord
   • Ha die Wouter. Leuk van je te horen. Het beste is even het nummer van de GGD te bellen zoals dat staat in mijn eerste bericht hierover. Dan maak je gewoon een afspraak. Dat moet lukken! Je moet wel nog een actief Nederlandse BSN nummer hebben. Maar dat hoor je vanzelf als je even belt. Groetjes en ik hoor wel of het je is gelukt. Jan

 10. Volgens mij werkt die link/website meer niet dan wel. Ik probeer al 2 dagen …. Ga zo maar eens bellen.

  Antwoord
 11. Werkt prima goed initiatief
  Herman

  Antwoord
 12. Als je vanuit een buitenlandse server contact probeert te krijgen, kan het zijn dat je een foutmelding krijgt. Mogelijk is er een sper ingebouwd voor buitenlandse servers. Heeft u VPN dan zoekt u een Nederlandse server via VPN.

  Antwoord
 13. Tegen mij zegt de GGD zonet dat het niet mogelijk is voor mij als in Duitsland wonende Nederlander. BSN was allemaal niet aan de orde. Het wrange is, dat ik in Nederland allang aan de beurt was geweest, en het Ministerie van BuZa zegt dat het mogelijk is om je in NL te laten vaccineren, en nu de GGD zegt van niet. In Berlijn is er te weinig vaccin en je krijgt geen afspraak.

  Antwoord
  • Gewoon via internet een afspraak maken. Deed ik ook maanden geleden al, ik woon in Frankrijk. Wel met je BSN. Inmiddels al tweemaal gevaccineerd in NL dus.

   Antwoord
   • Ik heb ook via digid een afspraak gemaakt. Er word in de mail echter gezegd dat je een uitnodigingsbrief moet meebrengen die ik niet heb. Is dit echt nodig? Ik ben van 1970 en woon in Duitsland. Dank je wel voor jullie reacties

   • Neen, niet nodig, die had ik ook niet, gewoon gaan…

   • Wij hebben ons ook net aangemeld en een bevestigingsmail ontvangen. Ben nu ook benieuwd of de uitnodigingsbrief nog verzonden wordt? ( via mail)
    Dankjewel alvast voor een reactie.

 14. graag niet het 0800-7070 maar het nummer vanuit het buitenland

  Antwoord
  • Wij hebben daarom verzocht. Het RIVM wil echter bij de methode blijven dat afspraken worden gemaakt vanuit Nederland. Ook de website is mogelijk niet bereikbaar vanuit uw woonland. Een en ander is natuurlijk te omzeilen met behulp van een VPN of door te bellen via Skype.

   Antwoord
 15. If someone is trying to call this number from abroad, this is the equivalent for international calls: +31 851124970

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.